3 aug. 2010

3/8 Två spännande saker...


Nummer ett:

Igår klickade jag hem ett par nya kompressionsstrumpor från CEP, och nej....det blev inte dom rosa utan dom svarta. Mina gamla X-socks fick vad dom tålde på Stockholm Marathon och har gett upp, dom sprack vid vristen annars hade jag lätt fixat sub 3:00 ;). Jag har använt dom flitigt i 1år nu så det var kanske inte konstigt att dom gav upp, har trivts bra med dom annars. Strumpor är kanske inte så spännande egentligen men jag har hört en massa positivt om dessa och tycker det ska bli spännande att se hur dom funkar.



Nummer två:

Igår öppnade anmälan till Staten Island Half Marathon och nu är vi anmälda, både jag och min fru. Det ska bli grymt roligt att få springa detta loppet och att dessutom göra det tillsammans. Min fru har aldrig sprungit så långt så det kommer bli en häftig utmaning som jag är övertygad om att hon fixar.



12 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Det ska bli roligt att få följa till Staten Island! :)
Vaddå inga rosa?! ;) Skriv gärna hur de är när Du använt dem ett par gånger - funderar på att shoppa ett par rosa (såklart).

John sa...

Löjligt avundsjuk blir jag på Marathonloppet! Älskar New York! Sen blir jag lite nyfiken på strumporna (särskilt de rosa ;)). Är de avsedda för löpning så att de har samma egenskaper runt foten som vanliga löparstrumpor? Det sägs att kompressionsstrumpor påverkar löpningen positivt.

Petra sa...

Ah vad skoj med NY! Hoppas ni bada far en mysig upplevelse med loppet! Det ar ju som du sagt tidigare ett bra satt att uppleva en stad pa. Hoppas ocksa kompressionsstrumporna sitter som ett smack. Sjalv kopte jag ett par nya idag (fran 2XU), ar jattenojd.

anneliten sa...

Jag är lite tveksam till kompressionsstrumpor i massproduktion. Borde vara måttbeställda (och då inte bara ett enda mått) för att det ska funka. Om man inte råkar se ut precis så som tillverkaren tänkt.

Anna (Orka mera) sa...

Äsch de rosa är ju supersnyggast, dom skulle du ha tagit! Så hade du blivit lika tjusig som jag :)

Daniel sa...

Pernilla - Visst ska jag skriva lite om dom när jag testat. Jag har ju mina x-socks att jämföra med men annrs är jag ju ingen expert eller nåt på detta ;)

John - Visst är dessa till löpning och ska ha samma egenskaper för foten. Mer kan jag nog inte säga förrän jag testat ;) Rapport kommer...

Petra - Visst är det ett bra sätt att uppleva staden på, Staten Island verkar vara väldigt fint också :) 2XU verkar ha bra saker men svåra att hitta här, har tänkt kolla in deras produkter på Paragon Sports när vi är i NY.

Anneliten - Visst borde dom det! Det är också därför jag tycker dessa är intressanta eftersom man beställer dom efter måttet på vaden och inte skostorleken. Dom lovordas också lite här och var och ska ha bra passform.....får se hur dom funkar...rapport kommer ;)

Anna - Hehe! Dom rosa finns faktiskt i herrmodell och jag uteslöt dom inte helt. ;)

Daniel sa...

Det verkar som jag har fått dille på att börja alla svar på kommentarerna med visst....visst! ;)

anneliten sa...

Men grejen är att det inte bör räcka med ett mått - alla har inte samma förhållande mellan vad och vrist. Om kompressionen blir större över vaden än över vristen kommer blodflödet att motverkas istället för förbättras.

Anna sa...

Inte illa att dra till NY med frugan och springa lopp ihop. Ska be min man börja läsa era bloggar... Han behöver ju en morot att träna till.

Daniel sa...

Anneliten - Ok! Förstår vad du menar! Antar att man helt enkelt får prova sig fram mellan fabrikaten för att se vilka som passar en bäst eller nåt?
Stödstrumpor för "sjukdomsproblem" går ju att måttbeställa men är nog inte så optimerade för löpning...

Anna - Lopp i NY är verkligen en bra morot! Det finns lopp nästan hela tiden som NY Road Runners arrangerar.
Bara kolla deras kalender ifall ni ska dit igen...

http://www.nyrr.org/index.asp

Roligt att din man kommit igång så bra!!!

anneliten sa...

Ja, men du kan ju inte mäta ditt eget blodflöde... och det blir dyra test om strumpor i den prisklassen ska kasseras. Kanske borde jag starta ett företag som gör strumpor efter måttbeställning (med flera mått) - men få skulle nog vara beredda att betala.

Daniel sa...

Hehe det har du rätt i! Det skulle krävar ganska dyr utrustning för att kolla blodflödet ;)
Får kanske ta med mina strumpor nästa gång min neurolog kallar in mig för MR och be dom skicka in benen i MR:n istället för huvudet ;)!?
Bra företagsidé fast visst skulle det kosta! ;)