10 sep. 2010

10/9 Glada fötter


Mina fötter ler idag för jag har fått nya arbetsskor och dom är jättefina och luftiga. Kostar lika mycket som ett par Kaynos och det står att dom ska ha lika bra dämpning som vissa sportskor, fast fullt så dämpade är dom nog inte. Jag lyckades dock tigga till mig en riktigt fin iläggssula av chefen och då blev det mjukt och skönt. Dom är också väldigt lätta för att vara arbetsskor och har stålhätta av aluminium som det heter, varför skriver man inte bara aluminiumhätta?

Det här med att ha bra arbetsskor är jätteviktigt för det är dom man använder mest, det blir ju minst 8 timmar om dagen vilket säger en del. För oss löpare blir det ännu viktigare då ben och fötter behöver återhämtningen mellan passen. Industrigolv suger verkligen musten ur fötter och ibland är dom tröttare efter ett abetspass än efter en halvmara.

Riktlinjerna från tillverkarna säger att man ska byta arbetsskor efter 10-12 månader, nu vill dom ju sälja men det är ändå viktigt att tänka på att byta ofta. Själv slarvar jag med detta trots att jag får arbetsskorna betalda, på 5 år har jag bara förbrukat 2 par skor, nu när jag springer mycket måste det bli bättring på detta! Vill också uppmana alla bloggläsare att byta era arbetsskor i tid, kroppen kommer tacka er!

5 kommentarer:

Thomas sa...

Jag jobbar ju på kontor, men det är väldigt viktigt med bra skor, vad man håller på med.
Sedan ett par månader växlar jag mellan vanliga lågskor och ett par utslitna Kayano.
Tycker det är väldigt svårt att hitta bra vardagsskor som inte kostar flera tusenlappar..

Daniel sa...

Det är inte lätt det där. Själv har jag inget val då jag måste ha stålhätta vilket gör urvalet enkelt. Ett par Kayanos låter skönt, det hade jag gärna haft på jobbet om det funkat. Det där med att växla skor är nog inte heller helt fel.

Andrej sa...

Detsamma gäller väl träningsskor? Tänkte passa på med nya inneskor när vi (funkisar) fått 25% på IMEO. Ascics, troligtvis.

anneliten sa...

He he, du skulle se de nya "arbetsskor" jag köpt idag... De liknar inte dina. Själv trippar jag omkring i högklackat mest varje dag.

Daniel sa...

Andrej - Visst gäller det träningsskor också. tror bara många glömmer bort sina vardagsskor som man spenderar väldigt många timmar i.
25% rabatt låter super :)

Anneliten - Aj aj aj det där hade jag inte fixat ;) Måste kännas underbart att få sätta fötterna i ett par löparskor efter en dag i högklackat :)