18 okt. 2010

18/10 Tar i så det knakar


Då var styrketräningen äntligen igång och ikväll rev jag loss ett riktigt skönt pass. Det blev hela 70min styrka för hela kroppen med fokus på explosiva övningar för benen. Oj vad kroppen darrade efteråt och jag fick verkligen tömt ut det där lilla extra. Jetlagen sitter fortfarande kvar lite men det var ett helt annat tryck i kroppen idag än på innebandyn i igår så det går på rätt håll.

När det gäller styrketräningen så har det inte blivit mycket av den varan på sista tiden. Det har varit vila inför Lidingöloppet och sedan återhämtning efteråt plus en förkylning ovanpå det. Sedan var det ju Staten Island Half Marathon och samma visa där med både vila och återhämtning fast jag slapp dock förkylningen. Nu däremot ska det bli roligt att få in lite rutin på styrkan igen och motivationen är på topp efter uppehållet. Visst är det ännu ett lopp på lördag men jag kommer inte ladda något speciellt inför detta, lite vila dagen innan bara. Jag kommer heller inte tömma mig helt på loppet för att kunna återhämta mig fort, nu vill jag bli starkare och explosivare!!!

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Du pratar om det "lilla" loppet på lördag som om det vore 5 km vårrus... Jag är livrädd för samma lopp :)

Ingmarie sa...

jetlag är inte att leka med. Men vi får kämpa på!

anneliten sa...

Rutin. Det är vad jag behöver. Får inte till det där med styrketräningen på gym. Inte hemma heller när jag tänker efter... Får man prya hos dig?

Daniel sa...

Anna - Jag ser fram emot ett mysigt lopp, känns skönt utan press på tid och annat. Tror det är därför jag är ganska avslappnad trots att jag aldrig utsatt mig för den här distansen någon gång. Vi kommer fixa det! :)

Ingmarie - Brukar inte lida av jetlag men denna gången var/är den grym. Jag kom verkligen in i rytmen i New York, antar det är därför det är så svårt att ställa tillbaka. Visst får vi kämpa på! :)

Anneli - Du är alltid välkommen! ;) Håller med om att det kan vara svårt att träna hemma. Ge dig sjutton på att ta dig till gymmet några gånger i veckan under några månaders tid så skapar du dig en rutin som blir svår att bryta. Har du väl fått in gymmandet som rutin så känns det konstigt att inte göra det och det blir en riktigt skön vana som man längtar till :)