30 okt. 2010

30/10 Styrkan fortsätter

Som jag skrev för ett tag sedan så satsar jag ganska mycket på styrka just nu för att bygga upp en bättre grund inför fortsatt löpträning. Löpningen blir det bara lite "underhåll" med för att ge mer plats åt styrkan, jag kommer också ta stor hänsyn till dagsformen då jag har någon typ av obalans i kroppen. Har varit och lämnat prover för glutenintolerans nu i veckan men det tar upp till 2 veckor innan svar så det är bara att vänta.

Idag blev det dock ett riktigt skönt styrkepass på morgonen tillsammans med min fru. Jag pumpade på friskt i ca 50min med mycket fokus på explosiva övningar för benen. Eftersom min fru skulle köra vidare och träffa en vän efter passet så planerade jag in att springa hem från gymmet då det var riktigt fint höstväder.


Fick till en skön runda och 10km avverkades på 44min blankt, känslan i kroppen var lätt trots ett tufft styrkepass i ryggen. Jag håller också på att springa in mina nya Newton-trainers vilket tar ca 60-80km, dessa skorna ska alltså slitas in och anpassar sig på så sätt efter just min fot. Dom kan känns lite "stabbiga" i början men det släpper ganska fort och efter att dom är inkörda så är det som himmelriket där fötterna bara smeker asfalten lätt och fint, eller som Ingmarie säger så är det som att studsa på små moln!


Som jag sagt många gånger förr så är dessa skorna grymma och trots att jag bara kört med dom ca 30km nu så ler jag när jag springer i dom. Mina gamla är snart 1år gamla och har gått en bra bit över 100mil så det märks verkligen skillnad med ett par nya. Det ska också finnas lite förbättringar på dessa men jag har inte riktigt koll på dom, det jag tycker mig känna är att dom "omfamnar" vristen lite bättre och ger därför lite mer stabilitet i sidled men annars märker jag inte mycket. 30km kvar med inkörning nu sedan flyger jag fram över slätterna här!

5 kommentarer:

Tomas Sivertsson sa...

Fortsätter att imponeras av din vilja och ork att köra på trots ditt strul med kroppen. Har själv styrketräningen som min akilleshäl, det är liksom inte så sköj som konditionsträningen. Ska försöka få lite mer rutin med min styrketräning i höst/vinter, får sno lite av din energi ;-)
/ Tomas

Ingmarie sa...

Bra tänkt och bra jobbat! (Som vanligt...:-) )Jag fullkomligt avgudar mina Newton. 50 min. i dag. :-) Vågade inte mer. (Har inte känt något agen efter när jag kutat 30 min. Få se hur det är i morgon. Om ok-vågar jag bli tuffare?)Mina vanliga skor gör ont, känns som ankfötter och saknar driv.Tror jag ska börja sälja dem!

Daniel sa...

Tomas - Helt rätt! Klart du ska köra lite mer styrka under vintern! Om du kollar några inlägg tillbaka här så finns där ett häfte med övningar du kan skriva ut och köra i vinter.
Tack för fina ord! Lite kämpigt att inte må 100% men gnistan finns där och jag tränar efter dagsformen just nu, känns bra och jag tror det kommer bli bra också :)

Ingmarie - Känns det bra imorgon så tror jag det bara är att tuta och köra nu. När jag själv ställde om så körde jag fullt ut efter att jag inte känt något dagen efter 50min löpning och det funkade bra. Du springer ju redan på framfot/mittfot så jag tror inte det ska vara några problem med skador, fast lyssna gärna lite extra ändå ;)
Just det där att vanliga skor saknar driv känner jag igen. Dessa skorna ge fin kick i steget och en lätthet som jag inte har känt från andra skor, har nog sagt detta mååånga gånger förr ;). Kul att du också märker det! :)

Andrej sa...

Inte dåligt att ta milen på 44 efter gympasset!

Daniel sa...

Det kändes helt ok Andrej! Benen är fortsatt lätta trots annat strul i kroppen, är väldigt tacksam för detta! :)