1 nov. 2010

1/11 Lekstuga för vuxna

Det blev ett riktigt lyckat styrkepass på kvällskvisten, jag lyxade till det med mer än bara core-träning som planerat och körde även tungt för rygg, armar och axlar. Yrseln har jag inte känt av på hela dagen och ikväll var det helt underbart att träna, det var tryck hela vägen och jag kunde verkligen maxa fullt ut tills jag ironiskt nog blev yr i knoppen igen. Denna yrseln gillar jag dock! ;)

105kg i bänkpress!

Det blev hela 60min styrka och både min fru och min träningskompis/barndomsvän var också där och körde hårt. En riktig lekstuga för vuxna alltså och det blev ett mycket trevligt pass. Min vän lyckades än en gång "persa" i bänkpressen och han börjar bli läskigt stark och stor nu, häftigt att se men det där är inget för mig. För mig är det snabb-stark-lätt (Staffans grymma mantra) som gäller och precis så känner jag mig nu. Hoppas verkligen det känns lika bra imorgon också!

8 kommentarer:

anneliten sa...

Hoppas din vän blir stor naturligt. En bekant har just avlidit, 47 år gammal. Det är ett tag sedan han använde anabola (tror jag) men jag misstänker ändå att de kan ha spelat in i hans för tidiga död.

Daniel sa...

Beklagar verkligen Anneli! Läskiga saker det där! Inga fara här, bara hård träning och målmedvetenhet ;)

Petra sa...

Flitiga dig som far in sa mycket styrketraning mellan varven! Sag att du avvager att sluta med innebandyn, det ar mycket man vill gora men ibland racker inte tiden riktigt till.

John sa...

Ja vi skall lyssna på farbror Staffan! Han är ju lite utav en guru i löparbloggarnas vardag :). Skönt att yrseln inte gav sig till känna under gårdagens gympass. Det är ju så himla kul också när man märker att man blir starkare. Tro det eller ej, men jag persade faktiskt 120 kg i bänken för fyra år sedan. Idag, 85 kanske ;).

Staffan sa...

Farbror Staffan...va'f.. :-)

Jag skulle ha besvär att orka lyfta den där stången utan vikter... :-)

Jag lurar på om 30min styrketräning (främst core-styrka) kan vara ett bra mål för egen del 2011, jag får inte till detta med alternativträningen, förmodligen för att jag upplever att den inte ger mig samma saker som löpningen (endorfiner, egen tid, frisk luft o s v)...

Daniel sa...

Petra - Precis! Innebandyn tar även tid förutom att jag inte tycker det är roligt längre. Har ca 3mil enkel resa plus att söndagen blir lite sönderhackad så då måste det vara värt det....

John - Staffan är KINGEN när det gäller löpning! :))
120kg är grymt tycker jag! Själv blir jag aldrig riktigt vän med bänkpressen ;)

Staffan - 30min för hela 2011??? Hehe!
3pass/vecka á 30min tror jag kan vara fullt tillräckligt för löpningen och det tar ju nästan ingen tid alls. Själv gillar jag verkligen styrkan, nästan lika mycket som löpningen så därför blir det en hel del styrka här. Tror också det är rena dunderhonungen mot min sjukdom och satsar därför också mycket på detta. Det kan också vara bra att ha lite muskelmassa så jag fort kan studsa upp ur sjuksängen ifall jag skulle hamna där igen :)

Staffan sa...

:-) 30 min/v skulle det stå!!!

Daniel sa...

Det blir ju betydligt mer! ;)