2 nov. 2010

2/11 Vilo-tisdag och monster på vinden


Efter tre dagars träning vilar jag idag och njuter i fulla drag att yrseln fortfarande håller sig borta. Har egentligen haft en ganska dålig dag med diverse strul här och var men att få slippa den här yrseln jag haft gör ändå att det har varit en riktigt bra dag idag.

Ett av irritationsmomenten för dagen har varit ett litet/stort monster som vi har fått in på vinden, tror det är en råtta men funderar på om det inte kan vara något annat som härjar runt där nu. Jag har haft en kamp med odjuret i ca 1 vecka men blir inte klok på vad det kan vara. Den/det har ätit 4 puckar med råttgift plus att den tar osten från råttfällan utan att den smäller. " It " låter också stor när den går runt och efter 4 laddningar råttgift har den nu lärt sig att hålla sig borta från det, även fällan låter den bli nu så det är en smart rackare. Jag gillar egentligen inte detta med att förgifta djur då jag är en stor djurvän men det går inte att ha detta odjuret i huset. Imorgon blir det samtal till Anticimex så får vi se vad dom kan ha för medel mot den/det, ska också bli intressant att höra vad dom tror det kan vara...

När det gäller träning så har träningsvärken från gårdagens styrka kommit smygande och passet tog där det skulle! Det känns verkligen att core-övningarna gjorde skillnad i kroppen för när jag skrattar värker hela magmuskulaturen på ett skönt sätt. Jag gillar detta med träningsvärk och ser på det som ett kvitto på att jag fått ut lite extra av min träning, för mycket träningsvärk är dock inte alltid så roligt men sådär lite lagom tycker jag om.

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer i träningsväg, som jag skrivit här innan så går jag på dagsformen just nu för jag vill inte tvinga kroppen till något förrän jag vet vad det är som gör att jag mår dåligt. Kanske blir det ett lite längre löppass eller så blir det kanske lite mer styrka för benen på gymmet? Får se vad som känns rätt imorgon.....känns riktigt skönt att bara gå lite på känsla ett tag!

6 kommentarer:

Sara sa...

Mmmm, låter mysigt med en "It" på vinden... Fast kanske bättre det än tomtar på loftet ;) Det har jag nu, när jag håller på att skylta jul i mina butiker på jobb!

Johan sa...

En smart råtta eller kanske yrseln som lämnat skallen och flyttat upp på vinden;)

Staffan sa...

Jag tror det är din Mini-Me på bloggen som hittat en tillflyktsort på vinden där han försöker hålla MS:en stången...

Hans frisyr/sidohåravfall gör att jag misstänker att kan konsumerat en del råttgift...

En fråga, kör du ibland med två vilodagar på raken eller nöjer du dig med en? Efter två dagars vila är jag alltid grymt sugen på att träna och du kanske skulle testa om du nu inte känt dig hundra ett tag....

skönt att yrseln håller sig borta!

Mikael sa...

Idag tog jag min första löprunda Daniel. Kändes helt ok faktiskt. Orkade hela rundan utan stopp i ett lugnt tempo. Hade ju dock hunden som fin draghjälp :) Skorna kändes mycket bra. Kände dock av lite yrsel samt att ögat spökade lite en stund efter. Men det gick över efter ett tag.

Lycka till med kompisen på vinden :)

Mvh
Mikael

John sa...

Att det gör ont i magmusklerna när man skrattar borde vara veckans citat. Det talar sitt tydliga språk :).

Vad det gäller din vind så rekommenderar jag dig att kika på Exorsisten från 1973. Du kanske hittar en del uppslag från den filmen :)).

Daniel sa...

Sara - Mysigt och mysigt... ;) Den håller mössen borta iaf :) Julskyltning redan? Hjälp!!!

Johan - Det kan ju vara yrseln som flyttat ut på vinden? Hur tar man kål på den? ;)

Staffan - Han är fast här på bloggen, ingen fara där ;) Man kanske skulle skaffa tuppkam? :)
Har testat med 2 vilodagar ibland och visst blir man sugen på att gå loss igen, det märks också att kroppen får hämta hem lite extra med 2 dagar. När det gäller styrkan så brukar jag växla så att vissa musklelgrupper får vila medan jag tränar andra, funkar också bra och gör att man kan träna lite oftare och hårdare :)

Mikael - Vad glad jag blir!!! Skönt att det kändes bra och roligt att du är igång. :) Som jag skrev till dig så är symptomen inget farligt lyssna bara lite extra imorgon så det inte tar för hårt och att du är återhämtad. Lite träningsvärk är inte fel ;) fast det är inte meningen att du ska ligga däckad med gamla symtom som kommer tillbaka. Minska då på rundan men det låter ju kanon att det redan släppt och bådar gott för fortsättningen!
Fortsatt lycka till!!!

John - Hahaha!!! Det gör lite ont idag med :)
Ohhh Exorsisten är grejor det! Huset är ett fattighus från 1800-talet där det bla funnits "sinnessvaga" människor så det kan nog finnas ett och annat att driva ut, spännande värre! :)