3 nov. 2010

3/11 Trösklar och positiva saker

Det blev lite av varje när det gällde träningen idag och med en vilodag i ryggen fick sig benen en riktigt omgång ännu en gång. Körde 30min intensiv och explosiv styrka endast för benen och det var riktigt skönt med bra tryck hela vägen. Jag utmanade lite extra och körde med lite mer vikt än sist och även det gick lätt och fint, fast jag blev givetvis röd i huvudet som vanligt när man kör hårt ;)


Med darriga ben blev det sedan trösklar på löpbandet där jag upplägget var 8x1000m med 1½ min vila och 3min vila på mitten. Ett ganska snällt pass alltså med väl tilltagen joggvila då jag visste att det ändå skulle bli tufft med styrkepasset i benen. Första fyra trösklarna var benen ganska sega men efter den längre pausen kom kicken och segheten från styrkan släppte. Passet blev väldigt lyckat! Det blev 12km med uppjoggen och nerjoggen och jag tror mina ben gillade detta.

.....och vet ni vad? Jag mår fortfarande bra och förutom att yrseln släppt börjar även få tillbaka en "klarhet" i huvudet som jag inte haft på ett bra tag vilket är jätteskönt. Undrar om det kan vara effekten av en veckas behandling med folsyran? Om det är folsyran så är jag också nyfiken på hur länge jag haft denna bristen då jag kanske förknippat många av symtomen med MS:en. Om det nu är folsyra som jag saknat under kanske en lång tid, hur bra är det egentligen möjligt att må? Man vänjer sig kanske vid att må dåligt och tror att det är så här det ska vara när man egentligen har någon brist? Jag har aldrig kollat dessa värden förr vad jag vet...

Jag är verkligen jättespänd på vad som kommer hända när detta är utrett, jag väntar fortfarande på provsvar angående glutenintolerans. Ska nu köra en vecka till med dubbel dos för att få upp värdena fort och sedan kommer jag fortsätta med vanlig dos i 3 månader innan vi ska ta prover igen, hur kul som helst detta och jag hoppas det håller i sig nu!!!

3 kommentarer:

John sa...

Skönt att det känns bättre Daniel! Undrar just vad det finns för möjligheter för en annan att göra en besiktning. Det är ju precis som du säger att man vänjer sig vid ett tillstånd. Om jag känner efter kan jag lätt konstatera att jag oftast är väldigt trött.

Ingmarie sa...

Jag tror med man vänjer sig. I synnerhet när det kommer så där smygande. Tänker ofta på det där. Att många många går omkring med en diffus "mådåligt-känsla". Härligt att du mår bättre!

Daniel sa...

John - Det är verkligen skönt! Känns något konstigt så gå till VC och få en tid. Lite läskigt när man vänjer sig vid ett tillstånd när det kanske går att rätta till. Trötthet kan komma i flera olika former så det kan vara värt att kolla upp.

Ingmarie - Det finns ju sååå mycket som kan strula i kroppen så det är säkert många som går runt och mår dåligt trots att dom inte vet om det...typ? Man ska ju inte heller bli hypokondrisk ;) men att kolla värdena då och då kan inte vara fel.
Det är bra när man springer och tränar mycket för man får ju bra koll på kroppen, specillt när den inte svarar som man vill. Är själv glad att jag märkte att något var fel och inte tog för givet att det var min MS :)