1 nov. 2010

1/11 Spänd på resultat

Som jag skrivit här innan så lägger jag mycket kraft på benstyrka och explosivitet just nu. Förra veckan blev det 3 styrkepass varav 2st med riktigt mycket benstyrka. Det känns att detta tar där det ska, jag har lätt träningsvärk lite här och var tots att det är mina vanliga övningar jag kör, skillnaden är att jag lägger på mer vikt, färre reps samt att jag utför dom explosivt. Har också lagt till en del nya övningar som jag tror har bra effekt.


Som rubriken i inlägget säger så är jag spänd på vad detta kan ge för resultat i löpningen men jag lär få vänta ända tills Malmö Halvmarathon i april då 1:23 ska mosas. Jag kommer också kombinera styrkan med extra fokus på löpskolning i vinter då jag tror att det även här finns mycket att hämta för mig. Idag blir det också styrka igen fast benen ska få vila, det blir lite core istället vilket inte får glömmas bort.

Idag är också första dagen på ett tag som jag känner mig riktigt bra och yrseln har släppt, vågar inte ropa hej än men jag hoppas det ska gå på rätt håll nu. Är trött på att gnälla, vill bara må bra och träna järnet nu eftersom motivationen är på topp, fast jag kommer dock vara lyhörd på signalerna. Märkligt att man alltid blir taggad att träna när man inte mår riktigt bra!?

4 kommentarer:

John sa...

Skönt att det känns lite bättre nu Daniel! Du har haft en tuff period ett tag nu och det kan ju som sagt bara bli bättre.

Tror helt klart att det är rätt att satsa på styrketräningen denna tid på året. Det sägs att testosteron-nivåerna är på topp under hösten. Funderar på om det har att göra med att däggdjur har en klar fördel att producera nytillskott på våren och sommaren då tillgång till mat är större etc. Bara min egna teori så klart, men den verkar hållbar. Och har man inga planer på att producera kottar så kan man ju producera muskler istället :).

Funderar på att göra dig sällskap på halvmaran i april. Kan kännas bra att börja tävlingssäsongen lite tidigare än planerat.

Jenny sa...

Härligt att du mår bättre! Ah.....vilket härligt styrkepass! Jag ska själv nu under en period lägga lite extra krut på styrkan och gymmet! Så djäkla skoj!

Anonym sa...

Lycka Till !!!
Jag kommer att följa dig varje dag på din blogg...jäklar vad spännande det är. Jag hoppas och tror att det kommer att gå jättebra för innebandy också. jag hoppas inte för dig eftersom jag tror att sjukdomen kan inte störa dig bara Daniel kan utmanna allt .

mvh /BAWA

Daniel sa...

John - Intressant med testosteronnivåerna! Då är det nu man ska bygga muskler och göra barn alltså! :)
Roligt att du funderar på att springa halvmara här nere. Det är en snabb 2-varvsbana fast kanske inte så inspirerande omgivningar i Malmös utkanter men ett trevligt arrangemang :). Håll koll här när det närmar sig, preliminärt är det den 9:e april som gäller.

http://www.heleneholmslanglopare.se/pages/taevlingar/egna-arr./heleneholms-marathon.php

Jenny - Japp! jag njuter verkligen idag och hoppas detta håller i sig! Roligt att du också ska satsa lite extra på styrka nu, känns som bra läge och rolig omväxling till löpningen :) Kör hårt och försiktigt!!! ;)

Bawa - HEJ!!! Roligt att höra ifrån dig! Det var ett tag sedan, hoppas allt är bra med dig!
Tack för lycka till:et och kul att du hänger med här på bloggen, jag fortsätter utmana och ösa på här som du märker! ;)
Ha det bäst!!!