21 nov. 2010

21/11 Benstyrka med puls

Då var jag igång på allvar igen efter 1 veckas vila och idag blev det fullt ös på gymmet. Körde nästan enbart styrka för benen tungt och explosivt som planerat. Det var riktigt jobbigt, svetten lackade och kroppen svarade otroligt fint efter vilan. Jag hade tryck hela vägen och benen skrek mera MERA!!! Helt underbart att träna när det är så här och det blev ett grymt lyckat pass!


Vill rekommendera en utfallsövning som jag körde hårt med idag. Testa kör med hantlar i händerna och rotera växelvis höger/vänster igenom utfallet och gör det med flyt så att ni hittar en skön rytm. En fin övning som involverar en massa muskler och man blir en riktigt stabil prick på kuppen, rolig är den också! :))

11 kommentarer:

Staffan sa...

Kul sammanträffande! Precis den övningen gjorde jag hemma igår med den skillnaden att min frus aerobic-hantlar jag brukar låna för hemmastyrkan är åtskilligt lättare än de du lyfter på bilden :)

anneliten sa...

Har du en paparazzi med på gymmet?

Jag är ingen expert och det kan vara fotovinkeln som spökar... men jag har fått lära mig att käet inte får passera tån - var försiktig.

Daniel sa...

Staffan - Vilket roligt sammanträffande! Grym övning oavsett vilka hantlar man använder :)

Anneli - Jag är försiktig! Brukar inte gå förbi foten med knät...Detta fotot tog jag i slutet av passet med trötta ben. Fick hålla "posen" ganska länge innan min paparazzi/självutlösare tog bilden vilket gjorde att jag tappade hållningen lite och kom nog lite långt fram. ;)

John sa...

Grym övning! Den skall jag absolut testa! Utfall är ju riktig tortyr för sätesmuskeln oftast och kan man involvera bålen dessutom så borde det bli rejält lyckat. Jag har själv vilat hela helgen så nu är jag sugen. Nu kör vi så det ryker! :)

Daniel sa...

Den är verkligen grym John och idag har jag träningsvärk! :)
Kör lite lätt i början så du hittar tekniken och framför allt rytm i övningen. Sedan är det bara att ösa på!! :)

h-man sa...

Ser grym ut. Kör du övningen på "heltakt" (dvs som telemarkssvängar) eller "halvtakt" (dvs du kommer upp med raka, parallella ben mellan varje hopp)?

Daniel sa...

Jag kör den på "halvtakt" fast jag har inte blvit riktigt klok på om man ska köra den mot eller ifrån stödjebenet?
Känns dock mest naturligt att göra som på bilden och vrida mot benet, kanske för att det är lättare att hålla balansen då? ;)

h-man sa...

Låter klokt. Blir nog svårt att hålla stabilitet m vikterna om man kör heltakt. När jag åkte mkt skidor brukade jag köra på heltakt m hantlar i händerna (eller skivstång bakom nacken) men det slet en del på ländryggen när man blev trött och "tappade" fram höften. Din övning ser ut att kräva ännu mer stabilitet för att utföras korrekt

Daniel sa...

Ja, säkert blir det så! Hade inte ens funderat på heltakt förrän du skrev det, låter jobbigt! ;) och det är nog lätt att man tappar tekniken som sagt.
Övningen kräver en del stabilitet och brukar man inte köra utfall bör man nog börja med vanliga utfall innan man börjar rotera...

h-man sa...

Heltakt utan vikter är lite av en klassiker på typ "skidgympa", "alpgympa" (testa på Gerdahallen i Lund- du skulle garanterat gilla det men kanske lite för långt att åka för dig) o.likn pass. Med vikter blir det extra tungt och skönt :)

Daniel sa...

Jag tror faktiskt jag kört heltakt när vi värmde upp med en skidskola en gång :) Fast jag har för mig att vi tog hjälp av stavarna då, bättre med vikter! ;)