22 nov. 2010

22/11 Teknikstrul på bloggen...

Jag har lite problem med "hosten" där mina bilder till bloggen ligger om det ser lite konstigt ut här. Hoppas få ordning på det men tills dess får ni stå ut med lite konstigheter här...

5 kommentarer:

Andrej sa...

Det är lugnt.

Jesper sa...

Hej Daniel,

Har läst din blogg några gånger nu och blir både inspirerad och imponerad. Hur 17 har du blivit så bra? Kollade dina tider och de är ju grymma särskilt som du började med löpning för bara två år sen. Hur mycket tränar du? Speciell kost? Jag fick själv MS i mars i år. Har joggat under flera år men aldrig riktigt satsat på det. Vad behandlar du med? Avonex? Har du några tips på att hålla MSn i schack?

Mvh/Jesper

Daniel sa...

Andrej - Har fått ordning på det viktigaste så att man ser vad det står på bloggen nu, fast än spökar det lite här men det ska nog gå att få ordning på. HTML är inte helt lätt alltid ;)

Jesper - Hej! Roligt att du hittat hit! Beklagar att du också drabbats av detta men vi får ge skiten en match! :)
När det gäller min utveckling så är det bara hård träning som ligger bakom plus att jag lyckats hålla mig hyffsat skadefri och just kunnat träna fullt ut. Jag kör ca 5-6 pass i veckan med både styrka och löpning, ibland det ena mer än det andra beroende på var i träningen jag ligger. Nu är det fokus på styrka och löpningen blir mest underhållsträning.

Jag försöker äta bra men håller mig inte till någon speciell kost utan försöker äta allsidigt. Har dock hört att man bör undvika mättade fetter när man har ms då det bidrar till inflammationer så detta försöker jag undvika lite. Jag kör också tillskott på d-vitamin där jag tar 4000IE dagligen kombinerat med omega-3 som då är 2 kapslar Pikasol Forte om dagen. Detta är ganska hög dos men jag tror mycket på detta och har kört med det i över 2år nu utan skov :) Mitt heta tips att hålla ms:en i schack är alltså att boosta sig med d-vitamin kombinerat med omega-3, riktigt bra när man tränar också då det verkar antiinflammatoriskt i kroppen :)

Jag har också lite annat på G när det gäller alternativa metoder mot ms:en. Håller på med ett inlägg som kommer alldeles strax som handlar om detta.

Bromsen jag kör med är Betaferon som är injektioner varannan dag, verkar funka bra och känner inte mycket av den.

Träna på och må gott! Bara hör av dig igen om du vill bolla lite idéer eller något!

Jesper sa...

Tack för din snabba kommentar Daniel!
Ja det är ett jävla skit med MS. D-vitamin och Omega-3 skall jag testa from imorgon. Alltid lite svårt när enda kvittot på fungerande medicinering är att just ingenting händer.

Jag kommer höra av mej igen.

Daniel sa...

Roligt att du ska testa! D-vitamin är inte heller fel nu på det mörka halvåret och man blir faktiskt lite piggare plus att det håller förkylningarna borta :)
Piksol Forte omega-3 köper jag på Apoteket och detta ska enligt flera tester vara den bästa oljan, passa dig lite för billig omega-3 då den kan innehålla en hel del dålig olja från ex Chile...Pikasol Forte är klassat som naturläkemedel vilket är en bra kvalitetssäkring

D-vitaminen tar jag från naturligt.se och kör med 2 kapslar om dagen av Holistics d-vitamin vilket blir 4000IE. Här är en länk...

http://www.naturligt.se/website1/Halsokost/Produkt/d-vitamin-90veg.kaps-holistic.php?group=prod_prod_grp-s1/200

googlar du d-vitamin och ms hittar du också en massa intressant läsning kring detta.

På återseende! :)