23 nov. 2010

23/11 Mitt nya vapen


Då var det dags att testa ett nytt vapen mot min sjukdom och det finns märkligt nog i juice-hyllan. Läste om en häftig studie i våras där man botat "ms-möss" med probiotika och dom hade blivit friska efter svåra sjukdomstillstånd. Jag hade dock inte en aning om att det gick att få tag på den här bakterikulturen som det handlade om. Nu tipsade min mamma mig om en dryck innehållande detta efter att har hört om det på "annat håll" och hade dessutom en massa positivt att säga om det.



Den här bakteriekulturen finns i Bravo Friscus och ett glas om dagen ska räcka för att få i sig tillräckligt, låter nästan lite för enkelt. ;). Jag har också mailat en av forskarna bakom studien för att få lite mer kött på benen angående detta, juicen är dock inhandlad! Den var god att dricka och verkar vara fri från obehgliga biverkingar ;). Kommer nu köra ett glas om dagen för att se vad det kan ha för effekt, någon annan som är sugen på att testa detta så berätta gärna ifall ni gör det och om ni märker skillnad.

Lite att läsa om detta:

Kortfattat om studien

Studien i sin helhet

Bravo Friscus hemsida

14 kommentarer:

Katarina M-I sa...

De här tycker jag är bra och prisvärda:

http://www.helhetshalsa.se/index.php?page=shop/product_details&ext_link=shop/product_details&product_id=148f79a98c1d63&category_id=148f6e87926a6c

Katarina M-I sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Katarina M-I sa...

Den där länken funkar ju inte...

http://www.ortapoteket.se/product.asp?product=176

Löpning & Livet sa...

Häftigt om det funkar! Något så enkelt liksom.. Men om inte annat så är det ju förhoppningsvis gott och bra för andra saker! :)

Mikael sa...

Trevlig läsning Daniel.
Mot juice hyllan !! Kan gå snabbt nu till hyllan då flåset börjat komma.. :)

Mvh

Andrej sa...

Då håller jag verkligen tummarna.

Ingmarie sa...

Absolut att det funkar men jag hade även satsat på lite "starkare" grejer. Dvs. i koncentrerad form. :-)

John sa...

Just vad det gäller bakterier så borde det ju vara riskfritt för jag antar att det kanske är svårt att ta fram probiotika på kemisk väg. Jag har till och med sett på reklamen när en dam släpper ner bakterierna i juicepaketen. :)

Lycka till! Jag håller tummarna för ett bra resultat.

mikael sa...

Du får passa dina tänder efter allt fruktsocker istället :)
Tror inte att det är för tänderna att dricka juice varje dag.

Det står utan tillsatt socker på deras hemsida. Men hur ofta är det tillsatt socker i en juice? :)
Om jag inte minns fel är det ungefär 4 sockerbitar per normalstort dricksglas.

Daniel sa...

Katarina - Tack för tipset! Jag kan inte mycket om detta men borde nog sätta mig in i det lite mer...

Andréa - Lite juice kan ju inte skada hursom och det smakar gott till frukost ihop med gröten :)

Mikael - Härligt att flåset börjar komma! Mot juice hyllan!!!

Andrej - Tack! Det är ganska spännande detta :)

Ingmarie - Visst! Får kanske skaffa lite häftigare saker :)

John - Tack! Har också sett den där reklamen där hon släpper ner några droppar i paketet. Får se hur det går, jag kommer rapportera ifal jag märkar av något i kroppen...

Mikael - Jag ska vara försiktig, tack för omtanken!
Jag dricker juicen ihop med min frukost och borstar tänderna efteråt som vanligt, hoppas det ska hålla tandtrollen borta :)

h-man sa...

du borde köra havrevällingen som innehåller probiotikan i proviva istället. Som jag förstått så är den kulturen mkt mkt bättre än Bravo Friscus. Smakar lite beskt om man dricker rent (rekommenderas inte!) så bättre att blanda ut med fil, yoghurt el likn. Man ger den bland annat till sjuka som cellgiftsbehandlats o.likn. Förut kunde man köpa den direkt över disk åtminstone i ett par affärer i Lund. Kolla med Probi (som tillverkar) direkt

Daniel sa...

Tack för tipset! Låter onekligen som ett bättre val! Måste definitivt forska lite mer kring detta och ska kolla lite med Probi.

h-man sa...

Lycka till. Kanske snacka ihop dig m din läkare och dra igång ett projekt ihop m Probi? De samarbetar m flera sjukhus både i Sverige och utomlands. Jag har hört att det gett grymma resultat på patienter m olika former av magproblem. Hoppas det kan funka mot MS-relaterade problem också! Håll oss uppdaterade om hur det går

Daniel sa...

Tack! Min neurolog är inget vidare när det gäller alternativa saker men jag är på jakt efter någon som är mer intresserad.
Just det här med probiotika tror jag kan vara en bra idé då vissa teorier kring ms är att det bildas slagg i kroppen som orsakar inflammationer. Kan man rensa ut detta med probiotika är det ju kanon :)
Jag hör av mig om framsteg angående detta ;)
Tack för tipsen återigen! :)