18 dec. 2010

Fullspäckat!

Det har inte blivit mycket tid till bloggen förrän nu då både fredagen och lördagen har gått i rasande fart. Ingmarie är nere på besök så efter fredagens morgonskift blev det bla träning och god mat på kvällen. I träningsväg blev det lite löpband följt av styrka och sedan fick jag testat det här med Powerplate.

Det där var ju hur jobbigt som helst och jag märkte att det fanns mycket att jobba på, speciellt med core-biten där jag kände mig som värsta soffliggaren trots att jag redan kör en hel del core. Nu har mitt eget gym en Powerplate som jag aldrig kört på och jag ska definitivt ta tag i detta, tanken är att försöka köra minst 2 pass i veckan under en tid för att se vad det kan ha för effekt. Ingmarie visade också en massa bra övningar och jag tackar stort för dom fina instruktionerna jag fick!

Efter passet blev det god mat på Vegegården då även min fru hängde på,
god vegomat till bra priser som varmt rekommenderas.


Idag fortsatte festen och det blev till att värma upp ett kallt och snöigt Malmö med lite Tomteintervaller och det var ett riktigt härligt gäng som dök upp. Av dom som bloggar så var det Katarina, Anna (orka mera), Anna (som också orkar mycket ;), Sara, Thomas, Sofie, Ingmarie och jag själv då plus ett helt gäng andra glada löpare.

 En alltid lika fokuserad Katarina även när hon har serievila ;)

Upplägget blev  2x(5-4-3-2-1 minut) med 1min joggvila och 2min serievila. Med tanke på mängden snö såg det ganska mörkt ut men vi lyckade hitta en sträcka som var både skottad och saltad med bra grepp och intervallerna gick att springa fullt ut, lite slirigt var det men det blev aldrig obehagligt. Mina ben var dock lite möra efter gårdagens Powerplate och jag känner att träningsvärken smyger sig på mer och mer. Jag gillar det dock för det känns som det tog på helt rätt ställe och kom åt som här djupa coremusklerna som är bra vid löpning. Testa hosta så vet ni vilka jag menar, här gör det ganska ont att hosta just nu ;)

Efteråt blev det dopp i havet och sedan en trevlig fika där all bidrog med diverse godsaker och som vanligt fanns det en massa att prata om. Alltid lika roligt att träffa alla dessa inspirerande människor och jag är väldigt glad över att jag har fått lov att lära känna alla er! Tack för en trevlig dag och tack Katarina för att du fixade detta!

10 kommentarer:

Adam Crona sa...

Ni verkar haft det trevligt, men det där doppet i havet kan man vara utan. Familjelyckan skulle ha krypit in helt och hållet =) Trevlig helg på dig!

Katarina M-I sa...

Tack för all pepp under löpningen och allt gott till Glöggen:)

Och inte minst tack för alla goda ideér som kommer upp under dessa träffar. Ser fram emot ett härligt 2011 med många roliga löparträffar!

Kram

Ingmarie sa...

Tack ska DU ha för att du delar med dig av allt du kan, av din erfarenhet och av din vänskap! Du är guld värd precis som din underbara fru! :-) (Nu får jag passa mig så det inte börjar låta som en kärleksförklaring. haha) LITE kul tycker jag det är att du fått träningsvärk av plattan. Kör hårt!

Anna (Orka mera) sa...

Tack själv för (som alltid) trevligt sällskap och ljuvligt julgodis! Mera löparträffar åt folket, det är ju hur trevligt som helst.

Thomas sa...

Tack för idag :-)
Hur trevligt som helst!
Extra trevligt att få träffa din äkta hälft!

Daniel sa...

Adam - Man kompenserar ju det kalla med lite bastu så det jämnar ut sig ;). Trevlig helg tillbaka!

Katarina - 2011 kommer bli kanon! Härligt att träffas idag och det verkligen sprudlade om dig som alltid :) snabbt gick det också!!!
Vi hörs!
Kram!

Ingmarie - Kul att du tycker det är kul men försök bara inte få mig till att skratta för det gör ont i magen och på sidorna. Du lyckades med din "mörka plan" verkligen! och det kommer säkert bli ännu värre imorgon...nu vet jag vad jag måste jobba på! Tack! :)
...och tusentack för två inspirerande dagar, jag är full av energi!
Kram!

Anna - Vi får verkligen se till att ha lite fler träffar! Har lite funderingar inför nästa år...
Tack själv för idag!

Thomas - Kul att träffas igen och tack själv! Synd med nycklarna men du såg lika glad ut ändå! :) Bra inställning!!!

Miss Agda sa...

Jag tror stenhårt på PP och ska själv nu försöka få lite regelbundenhet i min PP-träning då jag håller på att komma igång igen efter förlossningen. Mycket tuffare träning än vad det ser ut och variationsmöjligheterna är ju oändliga.

Daniel sa...

Har sett att du kör en hel del PP, ska bli intressant att följa din träning nu efter förlossningen!

Nu när jag testat tror jag också hårt på detta speciellt för löpningen då det känns som man bygger en stark kropp inifrån utan att bli för tung.
Jag anade att det skulle vara jobbigt men det var ändå värre än vad jag trodde. Dessutom känns det som man får in mycket träning på kort tid vilket kan vara bra i många lägen :)

Andrej sa...

Vilken härlig helg. Låter mycket roligare än att blogga!

Daniel sa...

Bloggen får lida när man har roligt på annat håll ;)