19 dec. 2010

Långpass med grepp


Idag blev det ett skönt långpass trots att kroppen var lite trött efter både intervaller och Powerplate. Det var riktigt fint vinterväder och för en gångs skull var det vindstilla ute på Söderslätt, då måste man bara passa på att ge sig ut.

För att få lite variation på passet så valde jag en runda som gick runt det backiga Minnesbergs-området. Jag blir lätt uttråkad på dom här långpassen så lite backar är alltid ett trevligt inslag. Det var vita vägar hela tiden och jag blev glatt överraskad hur mycket grepp jag har i mina trail-Newtons.


Jag märkte det redan igår på tomteintervallerna men då fanns det en hel del barmark till skillnad från idag då jag enbart körde på snö. Kunde nästan hålla samma tempo som när jag kör långpass på sommaren vilket var en härlig känsla.


Efter passet blev det påfyllning med en riktigt god fisksoppa på Bullen i Malmö tillsammans med fru, föräldrar och syster toppat med en bio till efterrätt. Detta satte en fint punkt på en väldigt lyckad helg med extra allt!

Statistik över dagens pass.

2 kommentarer:

Lennart sa...

Har du Trail-Newtons också! Det verkar vara bra skor det där. Ni som äger ett par (eller flera) verkar helnöjda.

Säg jag rätt att du fick 18 km i 4:49-tempo! Bra jobbat! Här uppe i Stockholm var det moddigt och svårt idag men det är som det är.....

Daniel sa...

Dom är lite speciella dom där skorna men dom flesta som har dom verkar vara nöjda. Har kört med Newtons i över 1år nu och kan nästan inte tänka mig springa i något annat :)

Jepp! 18km i 4:49 med snittpuls på 146bpm. Där brukar jag ligga när det är sommarväglag och det var roligt att det även funkar trots vita vägar. :)