14 dec. 2010

Två lyckade pass!

Efter förra veckans förkylning är jag nu tillbaka på allvar igen och dom två senaste dagarna har jag fått till riktigt fina pass. Igår var det löpvila med det blev 60min utmanande styrketräning för hela överkroppen och den tände på alla cylindrar med fint tryck hela vägen. Jag är tillbaka där jag var före förkylningen och det verkar inte som jag tappat något utan det är nästan tvärt om. Det går lätt...riktigt lätt och det är helt underbart att gå loss på vikterna!

Idag blev det tung och explosiv benstyrka under 30min för att sedan springa 6km snabbdistans på löpbandet. Tyvärr var alla banden upptagna så jag fick vänta men att sitta still på gymmet går ju inte! ;) Istället blev det ännu mer styrka för benen tills ett av banden äntligen blev ledigt.


Nu var benen lite väl trötta för att köra snabbdistans så det fick bli ändrade planer. Jag körde istället 14km distanslöpning där jag sprängde in trösklar på 3x2km med 2min joggvila, hastigheten på trösklarna blev 15km/h och lutningen var 1% genom hela passet. Vet egentligen inte om detta passet var lättare än den tänkta snabbdistansen men det passade mitt huvud bättre för dagen. Jag körde också utan påfyllning av energi under både styrkan och löpningen då jag tycker detta härdar lite extra och ger bra resultat, vatten är dock ett måste för mig då jag svettas mycket när jag tränar inomhus. Testa gärna träna med lite låga depåer då och då och se vad ni tycker!

9 kommentarer:

Adam Crona sa...

Tufft pass! Kör du med fivefingers? Det ser ut så.

anneliten sa...

Jag fyller aldrig på med något annat än vatten när jag tränar.

anneliten sa...

Hoppsan - lite snabb där... Tror som du att det härdar bättre att inte fylla på energi under passen.

John sa...

Riktigt bra pass måste jag säga! Tror jag skall testa din enprocentslutning i morgon. Verkar klokt :)

Ingmarie sa...

wow!Jag kommer inte ens att hinna se ryggen på dig när du drar iväg på lördag!Får väl försöka hitta på några luriga övningar på gymet till dig dagen innan. ;-) Eller äta upp din mat med. haha

Daniel sa...

Adam - Nej, det är ett par Newtons. Dom ser lite konstiga ut undertill ;)

Anneli - Visst gör det fast jag är ändå lite kluven och kör trots allt ganska mycket med energipåfyllning under långa pass. Samtidigt som jag tror det är bra att köra utan energi tror jag det kan vara nyttigt att vara van vid sportdryck så att inte magen flippar ut vid tävling för då vill jag verkligen kunna fylla på med energi utan problem. Antar att allt det här är väldigt individuellt ;)

John - Jag kör alltid i minst 1% lutning då jag tycker man får en bättre hållning. 1-3% lutning är heller inte fel om man vill likna samma förhållande som utomhus då man inte har något luftmotstånd på bandet.

Ingmarie - Alla knep är tillåtna men jag kommer vara vaksam! ;)

LOPARJANNE sa...

Ser på bilden hur snabbt det går!
Själv vågar jag aldrig köra något annat när löpbanden är upptagna, då tar någon annan bandet. Så jag får stå där med mössan i handen...

Daniel sa...

Det är nog lång slutartid på kameran bara ;)
På mitt gym brukar det inte vara några problem med banden vilket är skönt fast igår var där några som skulle promenera i en hel evighet och då står man där och stampar ;)

Anonym sa...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel