15 dec. 2010

Nu blev jag sugen på att springa!

Ni som hängt med här på bloggen vet nog att jag jobbar mycket med min löpteknik och har även skrivit om det här på bloggen ett antal gånger. Idag har jag vilodag men är väldigt sugen på att springa och träna teknik efter att ha sett en video där allt förklaras på ett bra sätt. Det är några "Newton-killar" som håller föredrag om löpteknik men även om man inte springer i Newtons så tror jag detta kan vara intressant om man vill förbättra sin teknik.

Titta gärna på videon!, även om kvalitén inte är super så tror jag att budskapet går fram. Ta också en god glögg eller något annat gott till för den varar ett tag, ett tips kan är att spola fram till ca 8min där föredraget börjar det är dessutom mest oväsen i början av klippet. Själv ska jag nu göra lite julgodis till lördagens Tomteintervaller sen ska jag nog se videon en gång till och provsmaka lite så jag inte tar kål på mina vänner med mitt julgott ;)


Newton Natural Running Form with Danny Abshire from Jeff Kline on Vimeo.

4 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Julgodis!!! Låter underbart. Provsmaka inte för mycket bara, så det blir lite kvar till oss också:)

Thomas sa...

Intressant!
Skummade igenom videon, ser hela en dag när jag har 49 min över :-)

Lennart sa...

Hej Daniel!
Det här intresserar mig men jag har inte hunnit titta på videon ännu, skall göra det...

MVH

Daniel sa...

Anna- Nejdå! Bara lite och det var tur för jag hade sett fel på receptet och det blev inget bra... :( Jag tänker göra ett nytt försök idag! :)

Thomas - Ta det när du har tid, kolla speciellt på hållningen för överkroppen, nyckeln sitter där sedan förljer resten med ;)

Lennart - Kolla gärna! Finns en del bra tips som kan passa dig ifall du nu funderar på att ställa om från häl till mittfot/framfot.