24 jan. 2011

Fritt blås


Jag har fått en manick som jag ska mäta utandningen med av min läkare och föra diagram över dom olika värdena nu efter mina problem med eventuell astma. Det verkar blir en ganska lätt uppgift för nu sedan jag börjat med medicinen är det verkligen fritt blås från lungorna. Varje gång jag gör testet så blåser jag den i botten så det smäller, antar att allt är som det ska då och diagrammet blir väldigt lätt att fylla i.

Har också varit i kontakt med mitt sjukhus igen och ska nu starta upp med min bromsmedicin efter andningsproblemen. Det har varit väldigt befriande att ha fått hoppa över den på läkares inrådan ett tag och jag har känt mig pigg i kroppen men det är bara att inse fakta och börja bromsa igen. Jag ska nu också hålla koll så jag inte blir sämre i andningen och då är det bra att jag har den här mätaren. Medicinen ska inte ge några besvär vad dom vet men å andra sidan är det nog inte många som tränar som jag gör med den här medicinen så det är kanske svårt att säga? Listan över biverkningar är lång och jag kommer nu vara vaksam på kroppens signaler.

Träningen idag kan sammanfattas kort och gott som 30-30-30!

30min styrka för överkroppen.

30min återhämtningsjogg

30min Powerplate med core och stretch.

En lyckad och skön träningskväll!

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Vilket bra pass! Hoppas det inte händer något när du börjar med medicinen igen och att du inte behöver "andningsmedicinen" mer än högst tillfälligt.

Christer sa...

Ja slår den i botten är det nog rätt bra :)

Daniel sa...

Ingmarie - Passet blev en riktigt fin kombination av det mesta! :)
Jag hoppas verkligen att detta bara är tillfälligt, ska ta astma-medicinen i en månad sedan hoppas jag det är bra igen.

Christer - Det är definitivt ett gott tecken! ;)

Adam Crona sa...

Daniel, ska du köra UltraIntervallerna den 12 feb? Jag tänkte prova 2-4 st innan jobbet börjar kl. 11.00.

Daniel sa...

Det där hade jag inte koll på Adam! Låter kul men vi ska köra ett gemensamt långpass på söndagen den 13:e plus att jag kanske ska springa bana och intervaller den 12:e så det se tufft ut för mig att klämma in ultraintervaller ;)

Katarina M-I sa...

Jag blåser bara 460!! Och då är jag fullt frisk. Det är lite kul att jag ända kan ta mig fram hyffsat fort på cykel och i löparskor. Jag är som humlan, borde inte kunna flyga. Men min kropp har på ett fantastisk sätt anpassats till mina dåliga förutsättningar.

Men tjock på riktigt, det har jag aldrig råd att bli.

Daniel sa...

Ditt huvud också! :) Som jag sagt innan så diggar jag din inställning starkt! Alltid lika fokuserad och vet vad du vill, det kommer man långt med även om inte förutsättningarna är dom bästa!

Tjock har nog ingen råd att bli! ;)