25 jan. 2011

Matchning i backe

 
Backe stod på schemat för dagen så det var bara att ge sig ut i regnet efter jobbet. Drog på en av mina favorittröjor till att köra i regn med, mina blåa Newton trainers samt mina sköna CW-X tights. När jag fick på allt såg jag att det matchade väldigt bra vilket jag inte hade tänkt på. Tröjan fick jag från Columbia i våras att testa och den är som en skottsäker väst mot vädrets makter här ute på slätterna, den är lite speciell och består av "dykardräkt" på fram och baksida, ni kan läsa mer om den i detta inlägget.


Jag har tidigare sprungit med tröjan ihop med mina gamla röda Newton trainers som nu är slutkörda men ihop med dom nya blåa ser det bra mycket bättre ut. Sedan har den samma vita sömmar som tightsen och det gråa på sidorna matchar också det gråa i tightsen pekfekt. Inte för att någon bryr sig när man är ensam ute i backen men det blev en bra matchning utan att jag tänkte på det och jag kände mig SNABB!!! MYCKET VIKTIGT! ;)

Uppför backen!

Passet hade jag för avsikt att köra med lite tempo och det gick riktigt fint. Sprang 12km med 5 backdrag på mitten och försökte trycka på "lagom" hela vägen. Fokus i backarna låg inte på att ta ut mig helt utan mer på att hitta flyt med bra teknik igenom hela backen. Kroppen svarade fint under hela passet trots att jag nu kört igång med bromsmedicin igen och jag var väldigt nöjd efteråt!

Dagens tider och banprofil.11 kommentarer:

Sara sa...

Snygg och snabb! Det är viktigt att matcha - man blir nog automatiskt lite snabbare :) Bra pass! Jag är ständigt imponerad av hur du kör på, jag är glad om jag får ihop hälften av dina pass!

Ingmarie sa...

Nu verkar det då inte vara några andningsproblem! Härligt! Måste vara de grymt snygga dojjor! :-)

Thomas sa...

Kläderna ÄR viktiga..

Fula kläder = Långsamt
Snygga kläder = Greased lightning! :-)

När de snygga kläderna dessutom matchar blir du Gebrselassie!

Christer sa...

Rätt klädval är alltid viktigt. Sen gör det ju inget om de är snygga också :)

John sa...

Jag kan inte med ord beskriva hur avundsjuk jag är på dina blåa Newtons. Jag testade just dem i Sydney precis och det var kärlek vid första mötet. Någon kärlek uppstod dessvärre inte med min plånbok så nu sitter jag bara och längtar. Vad har du för storlek på dina Newtons jämfört med andra löparskor, är det någon skillnad?

Linda sa...

Mähh vilket väder ni har, det är ju vår snart "där nere". Här är det massor med snö kvar. Måste vara perfekt att bo i skåne när man tränar löpning, mer tid på barmark. Inte alls avis...

Staffan sa...

Det blir klart mycket roligare att träna med lite snygga funktionella löparkläder och det där var ju riktigt snyggt!! Du fortsätter leverera pass med hög kvalité, hur noga följer du 1:20-programmet?

Misstänker att det kommer gå undan värre när årets första nummerlapp hamnar på din tröja!

LOPARJANNE sa...

Stilrent och snabbt är väl din slogan? Bra jobbat som vanligt! Kör hårt...

Daniel sa...

Sara - Du funderade väl tom att byta klubb för att matcha färgen på dina nya skor... hehe! ;)
Mitt skiftarbete ger mig möjlighet till att träna mycket och det är jag väldigt glad för :)

Ingmarie - Japp! Allt sitter i skorna! ;) Gillade inte först den blåa färgen men nu trivs jag riktigt bra med den! :)

Thomas - Kläderna gör en snabbare men sådär snabb kommer jag aldrig bli. Sprang ett lopp förra året i svart bomullströja storlek XL och det där gör jag aldrig om. Kände mig som en sköldpadda ;)

Christer - Exakt!!! :)

John - Ahhh! Där missade du något! Storleken kan jag köra samma som i mina vanliga typ Nike och Puma men jag tar gärna 1/2 storlek större då skorna är väldigt "formbara" och man kan styra lite med snörningen istället. Man ska dock se upp så dom här plattorna undertill hamnar där dom ska och inte för långt bak på foten vilket dom kan gör vid fööör stor storlek. Testa Millet ifall du ska beställa, pundet är riktigt bra nu :)

http://www.milletsports.co.uk/running/shoes/mens/newton/

Linda - Skåne är verkligen bra när det gäller underlaget på vintern men vinden i kombination med den råa luften gör det inte alltid så lätt. Man vänjer sig dock och det härdar! ;)

Staffan - En nummerlapp brukar göra 10sek/km ;).
Jag tittar inte mycket på programmet just nu utan kör mest på känn men nästa vecka tror jag det blir till att börja följa det mer "slaviskt". På lördag är det 10 veckor kvar till första halvmaran, det går fort nu! ;)

Janne - Det där har du nog rätt i! Stilrent och snabbt låter bra! :)

Sara sa...

Hmm jag vad ska jag säga, jag gillar att färgkoordinera - jag är ju ändå dekoratör till yrket ;) Och 10 sek/km med nummerlapp på bröstet stämmer nog bra :)

Daniel sa...

Haha! Det är ju ditt jobb att hålla koll på sådant! :)
Kul att du också tycker 10sek/km stämmer. Det ligger mycket i det där! Jag tar med några gamla nummerlappar till lördag så testar vi effekten ;)