12 jan. 2011

Kräkbacke!

Jag var lite väl övermodig idag och fick verkligen veta att man aldrig ska underskatta att springa i backe. Började med 30min löparstyrka innan jag klev upp på löpbandet för backträning. Hade ingen speciell plan mer än att lägga in ett antal långa sega backar i mitten av passet. Första tanken var nog att köra 6x1000m i 6% lutning men jag insåg efter första försöket att det blev för tufft. 6% är kräkjobbigt oavsett hastighet och det var bara att lägga ner 6x1000m.


Istället minskade jag ner backarna till 8x500m i 6% lutning där jag sprang 500m plant och lugnt mellan för att återhämta mig. Vet inte om detta blev så mycket lättare för jag fick verkligen slita som ett djur och mådde illa ett antal gånger. Hastigheten växlade jag mellan 13-15km/h i backarna och jobbade med den så att det verkligen brände till på sista 100m, ibland ökade jag på slutet och ibland fick jag minska.

Dom här backpassen på band är också kanon för att jobba med tekniken, man märker direkt när man tappar och sjunker ihop, löpbandet är obarmhärtigt då det till skillnad från riktigt backe utomhus tvingar en till att hålla uppe hastigheten hela tiden. Det är också detta jag gillar med löpband, det får mig till att pressa det där lilla extra när kroppen egentligen säger stop. Fram med höften och upp med blicken oavsett hur jävligt det känns!

Totalt blev det 12km löpning med 4km i 6% där jag verkligen fick ta i och jag svettades floder, jag körde också lite korta intervaller helt plant på slutet. Tycker detta brukar få loss benen på ett skönt sätt när man tränat med mycket syra.

Inget pass jag längtar tillbaka till men detta satt där det skulle!

5 kommentarer:

Thomas sa...

Jag blir verkligen avundsjuk när jag läser det där!

Ser så otroligt gött ut!

Staffan sa...

Grymt! Jag körde ett pass i december där jag avslutade passet med lugn jogg i 6-mintempo men med 10% lutning i fyra minuter och det var riktigt jobbigt!!

Daniel sa...

Thomas - Man måste vara löpare för att bli avundsjuk på ett sådant här jobbigt pass ;) Dom är sköna trots att man mår skit under passet ;)

Staffan - Urrk för 10%! ;) Låter kräkjobbigt att springa i! Jag brukar värma med raska promenader med exempelvis hälkick och höga knän i 10% men har aldrig försökt mig på att springa i det...

Andrej sa...

Jag tycker det är fruktansvärt svårt att byta hastighet när jag springer. Men det är nog en vanefråga?

Daniel sa...

Man vänjer sig Andrej! ;)