13 jan. 2011

Progressivt i mörker

Jag fick med nöd och näppe in ett Powerplate-pass idag trots att tiden höll på att rinna iväg, en bil som skulle besiktigas började jävlas. Det vilar någon förbannelse över mig och bilprovningen för jag lyckas nästan aldrig få igenom en bil, det kvittar om den är ny eller gammal, alltid är det något och gärna en massa småsaker som strular precis innan den ska in.

Tummen upp för Powerplate för det är snabbt och effektivt, lyckades klämma in 30min med core och stretch vilket ger mer än man tror. Fick till ett skönt pass trots stressen och jag kunde öka på mina core-övningar från 45sek till 60sek utan att avlida på kuppen. Testade också dricka kolsyrat vatten under passet och det var en annorlunda upplevelse, nu vet jag hur en champagnebutelj känner sig precis innan korken flyger!

Framåt kvällen fick jag tänt en brasa och hade det lite småmysigt men jag hade också ett löppass inplanerat. Inte lätt alltid att motivera sig att springa ut över ett mörkt, dimmigt och kallt Söderslätt när man har det mysigt i soffan. Bästa medicinen jag har för detta är att peppa mig med en massa grym musik som jag verkligen går igång på. Drog igång iPoden medan jag tog på mig alla kläder och utrusning vilket blir en hel del så här vintertid. Lagom tills jag skulle sätta på mig mössan var jag taggad upp över öronen och redo för mitt progressiva pass. Så här kan en lite överladdad Daniel se ut då...


Nu var det skit samma att det var mörkt och rått för när man väl kommer igång så är det aldrig något snack! Som många andra säger så är det sällan man ångrar ett pass och så blev det även idag. Jag körde progressivt under 12km där jag avslutade i tävlingsfart och sedan blev det 2km nerjogg på det. Tyckte jag lyckades bra med att öka farten efterhand och fick till en fin kurva, tyvärr blev det ren islöpning under 5:e kilometern men annars gick det bra torts underlaget.


Pulskurvan som blev lite hackig i början.
Det är tekniken som strular och inget fel på hjärtat ;)


Angående bilen så fick jag efter lite småfix ordning på den och den gick igenom utan anmärkning!!! Blev väldigt förvånad och både jag och bilen var nöjda med ännu en lyckad dag!


9 kommentarer:

Adam Crona sa...

Du är tuff du som vågar köra så snabbt på isen =)

malin sa...

härlig träningsdagbok! Var kan man få tag på en sådan?

Karin sa...

Gött! Hur lyckas du hålla farten så fint? Har du en avancerad klocka som du förprogramerar att pipa eller så? (snälla säg att det är så! Har just köpt en Garmin 310xt...) eller har du så bra kroppskännedom?

Bra gjort iaf!

Anna (Orka mera) sa...

Grym fart som alltid! Bra jobbat i snön!

Ingmarie sa...

Du är banne mig helt ofattbar! 2011 kommer det att RYKA under dina dojjor på tävlingarna!

Petra sa...

Grymt Daniel, du jobbar pa snyggt som vanligt! Roligt ocksa att bilen gick igenom besiktningen trots strul, kan ju vara lite marigt det dar!! (och harligt manga fina Newton-skor dar i bakgrunden!)

Daniel sa...

Adam - Man måste verkligen "våga" på isen för när man börjar tveka blir det halt, lätt att man börjar bromsa med fötterna och slirar runt istället. Jag kör med blicken långt bort och är "bestämd" i löpningen så brukar det gå ok.

Malin - Detta är en blogg från blogger.com jag använder som grund. Sedan finns det en massa "custom templates" att välja på som man sedan kan skräddarsy ytterliggare om man kan trixa lite med html-koden. Min mall kommer härifrån: http://btemplates.com/
Där finns hur mycket som helst :)

Karin - Jag har en Gramin 305 fast detta passet körde jag "på känn" och slängde blickar på klockan då och då för att ha koll på pulsen och hastigheten. Du kan programmera klockan till att hjälpa dig, tror att samma gäller 310:an som 305:an. Om du exempelvis ska springa 10km progressivt och går in på "pass" och väljer "avancerat". Där delar du upp passet i 10 intervaller á 1km och väljer ett "mål" för varje intevall. "Målet" kan sedan vara allt från puls till fart. Det är lite meck men passet går ju att spara så man behöver bara göra det en gång :)

Anna - Tack! Börjar bli van vid detta underliga underlaget nu ;)

Ingmarie - Kul att du tror det! 2010 kommer bli svårt att toppa men jag tror det finns lite mer att ge ;)

Petra - Tack! Det flyter på bra nu och det är jag jättetacksam för! Känns som jag har hela kollektionen av Newtons här hemma snart ;)

Thomas sa...

Nästan så att man kan se hur nöjd bilen är med :-)

Daniel sa...

Den spinner fint nu! ;)