16 jan. 2011

Lungt och länge

Tanken med dagens långpass var att jag skulle vara ute ganska länge fast i väldigt lugnt tempo då benen var möra från gårdagens mangling. Jag sprang under 1 timme i en riktning för att sedan vända tillbaka och få ihop 2 timmars lugn löpning och på denna tiden hann jag 22km.

Snittpulsen blev bara 130bpm vilket egentligen inte är värre än att se skräckfilm i soffan men för benen var det riktigt tungt och det var också precis den här utmaningen jag ville ha för dagen. Har hört att det kan vara bra för både kroppen och knoppen med dessa "trötta" passen så att jag körde tuffa intervaller just igår var heller ingen tillfällighet, jag ville verkligen ha ben som köttfärs idag och för att göra det ännu jobbigare körde jag också utan påfyllning av energi under passet. Segt var bara förnamnet!

Passet satte en fin punkt på en lyckad och tuff träningsvecka, nu blir det till att kavla ut köttfärsen med foamrollern from hell! Aj aj aj!!!


7 kommentarer:

Adam Crona sa...

22km låter tufft. Jag körde 15 med sega ben. Ingen påfyllning där heller. Lite seg efter alla längdhopp i fredags.

Lennart sa...

Bra gjort med trötta ben!

Låter som att du och jag sprang liknande pass idag. Ok, mina ben kändes bra men för mig blev det 24 km på 2:13 så det låter ganska likvärdigt.

MVH

Andrej sa...

Låter snuskigt att springa 22 på två timmar utan ansträngning. Snuskigt och imponerande.

Anna (Orka mera) sa...

Härligt med långpass! Jag sitter och längtar efter mitt nästa som blir på tisdag. Är man knäpp om man längtar efter långpass?

Daniel sa...

Adam - Springa med sega ben är alltid tufft, längdhopp låter extra jobbigt! ;)

Lennart - Det där var väldigt likt. Du kör på bra med dina långpass!

Andrej - Känns häftigt att känns springa långt med så låg puls men jag kan lova dig att benen var jobbiga ;)

Anna - Nej! Man är inte knäpp, man är löpare! ;)
Ha ett skönt pass på tisdag, mycket vatten på vägarna nu så kolla gärna rundan före med bilen eller något, själv fick jag vada på några ställen och hade jag vetat bättre hade jag valt en annan runda.

Ingmarie sa...

Jag tror med på det där och jag tror du har igen det när du kör på sen igen. Och jag tror det är bra med lugna långa löppass. Så gör kenyanerna. :-) Sen är ju det där med "lugnt väldigt relativt...

Daniel sa...

Kul att du också tror på detta! Så även kenyanerna kör lugnt?...hehe.. allt är relativt.... ;)