15 jan. 2011

Håller bågen spänd!


Med en vilodag i ryggen var det åter dags för en träningsdag med mycket kvalitet, började därför dagen på gymmet tillsammans med min fru. Värmde upp med lite discoträning i 30min innan vårt inplanerade spinningpass vilket blev ett lite annorlunda pass. Gymmet hade stängt under fredagskvällen då det var personalfest, någon hade innan i veckan påpekat att det intressanta var väl egentligen när dom öppnade på lördagsmorgonen? Dom hade öppet i tid men spinninginstruktören dök inte upp så en av oss som skulle träna fick hoppa in och hålla i passet. Det blev trots allt ett helt ok pass även om musiken inte var den bästa och jag fick kört mig duktigt trött ännu en gång.

På eftermiddagen var det dags för lite fart med intervallträning, drog på mig lätta kläder och mina grymme tights från CW-X som jag köpte i New York, gillar inte springa fort i mina vintertights då jag känner mig instängd i dom.


Jag fick vända och vrida lite över hur jag skulle få till mitt pass då jag verkligen ville ha barmark under intervallerna. Fick ihop en runda som jag visste skulle innehålla barmark och asfalt även om det blev lite väl lång uppjogg på 7km med en del islöpning. Gav mig iväg över ett dimmigt Söderslätt och när jag ser att klockan börjar räkna ner till första intervallen ser jag också ren och fin asfalt framför mig, hela 5km av ren löparlycka så här i vintertid!

Tog en kort paus med lite snabb stretch bara för att kolla att allt kändes bra efter islöpningen, jag ville verkligen ge järnet idag utan att riskera att dra sönder något. Efter grönt ljus körde jag sedan intervaller så det visslade om det! 25x200m med 30sek ståvila igenom hela passet.

Detta är ett tufft och grymt roligt pass och idag blev det lite extra skönt att få känna på den fina asfalten. Jag kände mig stark genom hela passet och hade bra tryck i benen, sista intervallen gjorde jag en "all out breathless" och det blev också den snabbaste av dom. Sedan 2km lugn nerjogg på det och ännu en grym träningsdag var till ända.

Statistik från dagen

Återigen var det strul med tekniken vilket gjorde att pulsen hoppade i början

5 kommentarer:

anneliten sa...

Kul att göra fina mönster med sin pulsmätare ;-) Och tufft att köra sådana intervaller utomhus i detta väder. Jag slutar aldrig att imponeras och inspireras av dig.

Lennart sa...

Bra serie! 36 sek per tvåhundring är riktigt bra! Barmark är svårt att hitta i Stockholm....

Snygga skor också! Är det Newton? I boken jag precis läste handlar ett avsnitt om en löpare som hette Newton (tror det var kring sekelskiftet 1800-1900). Undra om det finns ett samband mellan honom och namnet på skorna.

Daniel sa...

Anneli - Man kan göra häftiga saker med pulskurvan ;) Det fortsätter att töa här nere så det blir säkert fler intervaller utomhus snart igen, fler pulskurvor kommer! ;)

Lennart - Låter bra om 36sek är bra, har noll koll på tider för 200m ;)
Visst är det Newtons! Angående namnet så kommer det från Isaac Newton himself ;) Gubben från 1600-talet sitter också och tittar på en i skorna. Här har du honom i mina röda trainers ;)

http://lh6.ggpht.com/_Y6MGek1uY4g/SzDkpMPVS3I/AAAAAAAABCk/QAPo-P8kxME/s512/v%C3%A4ska.jpg

Staffan sa...

36 sekunder per tvåhundring ÄR riktigt bra fart, närmar det sig 38-40 brukar jag kalla det "flytintervaller" eller tröskelintervaller trots att det är så korta.

Det som också imponerar på mig är dels den superkorta vilan och jämnheten - kanon!!! Pulsen kan inte sjunka mycket på 30 sekunder - 20 slag??

Blev så inspirerad av detta att jag igår rev av fyra lite snabbare tvåhundringar mitt på bilvägen under en annars ganska värdelöst hal distansrunda :)

Daniel sa...

Kul att jag kunde inspirera till lite tvåhundringar!
Visst sjukner inte pulsen mycket med så kort vila, det är just det jag gillar med detta passet. 30sek är precis vad som behövs för att man ska mäkta med nästa urladdning men pulsen förblir hög trots vilan. Kollade inne på Garmin och det skiljer som mest 20 slag mellan dalen och toppen fast snittet ligger nog snarare på 16-17 slag.