22 jan. 2011

Syret är tillbaka

Har nu kört några doser med medicinen jag fick och äntligen får jag luft igen! Tror detta "fenomenet" började efter att jag var förkyld innan jul och har sedan kommit smygande tills det inte fungerade längre, nu känner jag mig "befriad" och det är en riktigt skön känsla i bröstet.

Jag började dagen med ett ganska tufft spinningpass, instruktören sa att det var ett av dom tuffaste hon någonsin satt ihop och visst kändes det i benen. Trots tuffa pass tycker jag ändå inte jag får ut riktigt allt på ett spinningpass utan jag måste nästan köra styrka innan för att verkligen vara slutkörd efter spinningen. Visst tar jag i så svetten sprutar och det bränner fint i benen med det blir ändå inte samma utmattning som en timmes tuff löpning. Därmed är det inte sagt att jag inte gillar spinning, tror jag är riktigt fast nu och ser verkligen fram emot varje pass!


Idag var det dock helt ok att börja dagen med "bara" spinning för jag hade dubbla pass inplanerade och när mörkret började falla var det dags för löpning. Körde 3km uppjogg och sedan trösklar på 8x1000m med 1min joggvila och sedan 3km nerjogg på det. Det gav totalt 15km fin löpning bland byarna på Söderslätt, hade bra "klipp" i kroppen och befrielsen av att få syre långt ner i lungorna var helt underbar!

Nu avslutas dagen med god mat och sedan ska jag läsa lite i senaste numret av RW, ser att där är en artikel om Toby Tanser som jag ser fram emot att läsa. Träffade den här coola killen på en lunch i New York tillsammans med Ingmarie, han är en väldigt inspirerande kille full av häftiga löparhistorer och verkar ha varit med om det mesta...

Edit:

Pga datorstrul igår kunde jag inte få in siffrorna från passet men här kommer dom lite i efterhand. Som vanligt när det gäller pulsen så visar min Garmin alldeles för hög puls i början men har märkt att om jag stoppar den och startar den så rättar det till sig vilket också syns på kurvan. Angående trösklar så har jag själv kommit fram till att min tröskelpuls ligger strax under 160bpm och brukar ställa klockan till att pipa ifall jag kommer över detta. Har dock aldrig testat mig men jag tror att den ligger mellan 156-160bpm. Här är siffrorna med trösklarna mellan dom röda linjerna.5 kommentarer:

Lennart sa...

Läskigt det där med syret!

Har du en länk till en artikel om MS som en lekman kan läsa för att sätta sig in i sjukomen lite mer?

Kul att du fick träffa Toby!

MVH

mikael sa...

Känner igen mig i det där med spinningen. Spinning är skitkul men hur mycket jag än tar i så kommer jag aldrig upp i puls :/

Daniel sa...

Lennart - Det är allt lite läskigt med syret! Hade gärna velat veta varför jag har fått problem men jag hoppas på att en månads behandling med sakerna jag fick ska ta bort skiten.
Vill du veta mer om ms kan du titta lite inne på denna sidan:

http://www.ms-guiden.se

Fråga på om det är något du undrar över också. Jag berättar gärna!
Ha en fortsatt bra helg!

Mikael - Intressant det där med pulsen! Funderade på det under dagens pass och jag tror inte jag får så hög puls egentligen trots att jag tar i för fullt. Ska ta med pulsklockan en gång för att kolla!
Håller med om att spinning är roligt! ;)

Staffan sa...

Jag kommer aldrig lika högt upp i puls när jag cyklar (MTB) som när jag springer och så tror jag det är för de flesta, men jag kan inte tillräckligt med träningsfysiologi med att förklara varför. Kanske beror det på att löparbenen är ovana att cykla och benmusklerna blir därför sura innan hjärtat får jobba max?

8x1000m tröskel låter tufft, blev det i 4-tempo??

Daniel sa...

Det där låter som en rimlig förklaring Staffan! Kanske kommer man kunna få upp pulsen lite mer när man vant sig vid spinningen då?

Angående tiderna så har jag uppdaterat inlägget då min dator inte ville "prata" med min Garmin igår. Idag var den på bättre humör! ;)

Känns kul att kunna ligga på dessa tiderna idag då jag låg på 4:15-4:20 tempo när jag började med tröskelträning förra vintern. :)