21 jan. 2011

Tryggt med en stark kropp

Det har varit en ganska tuff vecka och jag har varit slut i bröstet efter att ha haft problem med andningen. Har varit i kontakt med "mannen som skriver ut medicin" och min trevliga ms-sköterska under veckan och dom har nu sagt åt mig att sluta tillfälligt med min bromsmedicin för att få upp mitt immunförsvar. Skulle det bli riktigt illa så skulle jag heller inte tveka att åka in akut, så illa har det dock inte varit utan jag har inväntat mitt läkarbesök som jag hade idag.

Det är alltid lika roligt med nya läkare som aldrig träffat mig och bara har läst om mig på papper. Vet inte vad dom har för förutfattade meningar men dom blir ofta förvånade när dom träffar mig och när jag berättar vad jag håller på med. Sist jag var på vårdcentralen var i våras där jag träffade en ny läkare och jag "mörkade" lite om vad jag håller på med för hon var inte speciellt trevlig utan ville bara få mig överstökad. Hon visste ju att jag hade ms och började direkt propagera för att jag skulle träna och ta hand om mig själv och jag lovade henne att jag skulle göra det. Tror dock hon var av en annan mening efter att hon fått av mig kläderna och kollat upp mig för hon sa inte mer om det sedan...

Idag hade jag en bättre läkare som jag verkligen trivdes med och vi fick kollat upp mig och jag fick även röntgat lungorna. Jag har fått något som kan liknas vid astma men hon kan inte ställa diagnosen än utan vi ska vänta och se vad som händer efter att jag kört ett tag med medicinerna jag fick. Skulle det inte försvinna så är det säkert astma jag har och då tar vi det då men det kan också bara vara något tillfälligt.


Tycker detta känns bra och tryggt och dessutom fick jag grönt ljus att fortsätta träna på. Jag hade redan min gymväska packad i bilen för jag ville verkligen till gymmet direkt efter besöket ifall jag fick grönt ljus. Att det blev ett grymt pass efteråt behöver jag nog inte förklara något närmre. Jag blir som alltid väldigt taggad av motgångar och jag vet att jag har en kropp som fixar detta vilket ger mig en enorm trygghet i tuffa tider. Det ska mycket till innan jag tappar gnistan!

Kärnan i all min träning är just att bygga en så stark kropp som jag någonsin kan för att fixa min sjukdom, bromsmediciner och all annan skit som kommer på vägen. Jag bär redan på en tung ryggsäck och man kan tycka att jag borde vara förskonad från allt annat hemskt när jag redan har detta. Tyvärr är det inte så utan jag kan fortfarande få allt det där och när jag redan har ett bagage att bära på så tar det så mycket hårdare på mig. Därför är tryggt att veta att jag har bästa förutsättningarna med en stark kropp. Nu knyter jag handen och kör vidare!


6 kommentarer:

Suzan sa...

kör hårt!

Staffan sa...

Hoppas det känns bättre snart Daniel!! Och börja för fanken inte klaga på de där medicinerna också då de produceras och är framtagna där jag jobbar ;)

Daniel sa...

Suzan - Nä jäklar! \,,/ \,,/

Staffan - Förbannat fina mediciner Staffan! ;) Har kört en dos nu och äntligen får jag lite luft igen. Tror det kommer bli bra detta och hoppas på att det bara är något tillfälligt.
Ha en bra helg!

Ingmarie sa...

Staffan är rolig han! ;-) Men vad skönt att det blev bättre! Kan det vara bromsmedicinerna som ger astman? Har svårt att se något annat som skulle ge dig det just nu annars.

Christer sa...

Go for it, tappade gnistor vill vi inte vara med om :)

Daniel sa...

Ingmarie - Staffan är en riktig lustigkurre! ;)
Jag har hela tiden trott att motion höll astma borta och tycker själv det är lite märkligt att detta drabbat mig. Tror det började efter en förkylning jag hade innan jul, vet inte om det kan ha triggat något? Annars är det kanske lite extremt att träna som jag gör med dessa medicinerna, vet ingen annan som gör det och kanske är det lite "okänd mark"? Jag lite som sagt inte riktigt på dom här bromsmedicinerna och visst kan det vara dom som ställer till det för mig....

Christer - Gnistan finns där och nu kör jag på igen! :)