28 jan. 2011

Veckans miss

Åkte till Bokskogen idag för att köra återhämtningsjogg på 10km, tänkte skogen kunde vara mysigt då jag inte varit där på länge, var också säker på att där skulle vara barmark då det är barmark nästan överallt nu.

Passet började fint med mycket barmark och det såg bra ut, efter ett tag kom snö och is på stigen men jag trodde det skulle bli bättre längre fram så jag körde på. Tyvärr blev det bara sämre och sämre tills jag fick börja gå istället för att springa. Det var som en puckelpist av ren is och till sist började jag fundera på vad sjutton jag höll på med.


Jag fortsatte ändå och testade springa lite utanför stigen där det fanns lite grepp, då gick det bättre och jag hittade flyt. Stötte sedan på en skylt om jakt som såg lite konstigt placerad ut så jag tog den inte på allvar, tyckte dock den matchade mina blåa skor fint så jag tog ett foto. Viktigt det där med att matcha! ;)


Sedan kom ännu mer bucklig is och det fanns inte plats att springa utanför stigen så det var bara att börja gå igen. Det visade sig också att den här skylten visst gällde för dagen och det började smälla lite längre bort i skogen. Nu fick jag nog och genade rakt ut på första bästa väg med asfalt där jag kunde springa tillbaka till min bil.

Vet inte om det är farligt med jakten men dom borde väl stänga slingorna helt istället för att sätta upp en liten skylt långt ner på marken? Hade jag sprungit i full fart hade jag omöjligt sett den, eller så tar dom för givet att ingen är dum nog att ge sig ut på detta underlaget? Jag fick trots allt ihop mina 10km och visst blev det lugnt och fint men Bokskogen får nu vänta tills våren och det ser jag verkligen fram emot!

14 kommentarer:

Adam Crona sa...

Kommer gärna på en tur i bokskogen till våren, men då får du allt hålla igen på farten lite =)

Mikael Björk sa...

Jag var där förra veckan och jag blev också förvånad över hur lite det hade smält undan. Men då var det snö snarare än is. Helt OK, om än knöligt, att löpa på.

Då var det också jakt, men jag fick inte uppfattningen att de befann sig i "motionsområdet". Tror precis som du att de där skyltarna inte hade räckt då.

Men jo, lite barmark vore inte dumt.

Katarina M-I sa...

Gud vad jag längtar efter vitsippor och små gröna limefärgade musöron på träden...
Om 2,5 månad är vi där.
Och det händer massa roligt fram till dess!

See you!

Christer sa...

Där kan man snacka spänning under passet

Daniel sa...

Adam - Hade faktiskt en idé om vi inte skulle fixa ihop en löparträff där ute och kanske käka lite våfflor efteråt? :) Vi kan ju se om vi kan fixa ihop något till våren, det är riktigt fint där ute då!

Mikael - Det hade nog smält lite mer nu och frusit på för det var verkligen glashalt eller så hade du bättre skor än mig. Det är med terräng är du ju en fena på ;)
Det borde inte nog inte vara någon fara med jakten på motionsslingorna men när det började smäll blev det liksom droppen ovan på all is ;)

Katarina - Visst händer det en massa roligt innan! Känner ingen stress med våren faktiskt, det var värre förra året! Tror jag är mer beredd på vinterlöpning i år och njuter faktiskt av det än så länge :)
Ses snart!

Christer - Lite spännande var det allt fast det är värre med dom som har lösa hundar där ute, det kan bli lite väl spännande ibland... Grrr!!

Ingmarie sa...

Akta dig för jägarna! De skjuter både högt och lågt! ;-) Vad jagar de nu förresten?

Karin sa...

Är det det som ni kallar för bok och skryter om nere i Skåne!? Sådana har ju vi med. Vi kallar dem gran.

Gällande jägare är de ett otyg. Man kan tycka att en skylt INNAN spåren vore på sin plats, innan man är mitt i så att säga...

Staffan sa...

Sådär ser det tyvärr ut överallt häruppe om man lämnar den trygga asfalten med bara fläckvis halka och ger sig ut i spenaten.

Glömde skriva till förra inlägget att jag ofta får inspiration av att läsa och härma dina pass. Därför har jag nu bestämt mig för att också genomföra ett formtest över 10km så snart asfalten visar sig och så snart min förkylning är helt bra, vilket den lär vara tidigare än asfalten blir ren!

Trevlig helg!

Sofie RW sa...

Låter i alla fall som bra stabilitetsträning. SNygga skor... mindre snygg skyllt.

Sara sa...

Jag hade tänkte åka ut i skogen imorgon, men då kan jag skippa det. Tack för rapporten :)

Jen sa...

Bra jobbat att forstätta trots underlaget, jag hade varit för rätt för att halka. Jag gillar inte att halka med mina kassa leder och knän. Kram kram

Daniel sa...

Ingmarie - Vet inte riktigt vad dom jagar men jag tror det är fåglar av någon sort? Jag passar mig för jag litar inte på dom!

Karin - haha! Jag det är gran i Bokskogen! Den är inte så stor heller och i era mått mätt kallas det kanske för en stor dunge? ;)
Visst hade det varit bra med en skylt vid starten på spåret så man kan välja en annan väg!

Staffan - Roligt att jag kan inspirera lite tillbaka! Tycker verkligen det är intressant att "simulera" en tävling då det märks tydligt vad man behöver förbättre. 10km känns som en bra distans, ska bli intressant att se hur ditt test går och vad du drar för slutsatser av det. Krya på dig med förkylningen!

Sofie - Bra stabilitetsträning var det allt. Fick hela tiden parera så det blev nog inte så mycket återhämtning av passet som jag hoppats på.

Sara - Skippa det och satsa på något annat, det kommer dröja ett tag innan det går att springa där. En hel vecka med tö och regn måste nog till för att få barkmark.

Jen - Tack! Jag var verkligen rädd för att halka, otäcka saker det där och det var nästan så man skulle haft hjälm.
Kram tillbaka!

Adam Crona sa...

Ja, det låter bra. Våffel caféet känner jag igen. Det tar vi helt klart efteråt =) Mycket bra förslag! Längtar redan dit.

Daniel sa...

Jag ska tänka ut en datum som inte krockar med något så kan vi se om vi inte kan käka våfflor i vårsolen :)