22 feb. 2011

Dagens val


Jag velade väldigt inför dagens pass, skulle jag springa ute i kylan eller skulle jag välja att vara mesig och ta till löpbandet?

Hade under mitt förmiddagsskift gått och frusit då det var kallt i lokalerna och när jag kom hem ville jag verkligen inte ut i kylan igen. En hundpromenad fick räcka men när jag kom in igen funderade jag ändå på att ta på kläderna och ge mig iväg. Jag vet ju att när jag väl kommer igång så är det inga problem med kylan, speciellt när jag ska köra kvalitetspass som stod på dagens schema.

Efter lite huvudbry fegade jag ur och bestämde mig för att det fick bli ett löpbandpass på kvällen istället. Jag tände en mysig brasa och tog det lugnt, var nöjd med mitt beslut! Laddade med spenat á la Katarina för att få lite extra energi inför kvällspasset vilket jag vet brukar funka bra. Har kört med detta sedan jag fick tipset och även efter ett pass är det kanon för återhämtningen. Det har blivit en bra vana och jag har alltid spenat och några apelsiner hemma, brukar också slänga i en banan för att ge det lite mer substans och sedan gillar jag den kall så några isbitar åker också ner. Testa gärna!.....bra för mitokondrierna ska det också vara!

Gymmet kom jag dock iväg till och bara för jag mesade ur "straffade" jag mig med 20min benstyrka. Jag brukar vara snäll mot mig själv men när jag är mesig tar jag till mitt straffsystem, det kan vara allt från en extra intervall om jag mesar och vilar längre än jag ska i pauserna till som idag då det blev extra styrka.

I skamvrån!

Sedan löpband som planerat, 3km uppjogg följt av en tröskel på 5km och sedan intervaller på det. Intervallerna blev 2x5x1min i 3% lutning där jag höll 1min joggvila och 3min setvila, ganska lång vila alltså för att kunna hålla högt tempo på intervallerna. Tempot blev 3:20min/km rakt igenom och med tanke på lutningen och vad jag redan hade bakom mig blev det precis så tufft som jag ville. Nerjogg på det och jag fick ihop 14km av bra kvalitet trots att jag var en mes idag...

8 kommentarer:

Katarina M-I sa...

Jag är helt övertygad om att kvaliteten blir bättre om man springer eller cyklar inomhus, iallafall om man upplever att kylan är ett problem.
Är det för kallt får jag inte upp pulsen eller intensiteten, kraften går till att värma upp kroppen, inte driva den framåt i hög fart eller med kraft.

Spenat är bra.

Spenat gör mig glad-varje dag!

Anna (Orka mera) sa...

Har inte vågat mig på den där gröna drycken. Den ser läskig ut... Helt ärligt, är den god?

Daniel sa...

Katarina - Har också märkt att jag presterar sämre i kylan, speciellt uthålligheten blir lidande! Sen är jag rädd att dra på mig skador när jag kör kvalitetspass. Den här förbannade vinden ute på slätterna är grym just nu. Tur jag inte är cyklist iaf, måste vara ännu värre med fartvinden.
Spenat är bra!!! :)

Anna - Med handen på hjärtat kan jag säga att det ÄR gott! Limen gör susen och lite isbitar i mixern är också bra då den blir ännu godare kall. TESTA!!! :)

John sa...

Grymma intervaller som vanligt! Kanske skall ta och testa det där straffsystemet. Verkar nyttig :).

Jag skall definitivt testa den där spenat smoothien. Jag är inte främmande för mat som i första läget verkar otäck, så länge det är nyttigt går allt ner :)

Helena sa...

Ser ut att vara ett "mysigt" gym! Var är det du tränar?

Bra jobbat!

Daniel sa...

John - Straffsystem funkar! :) Testa gärna spenaten, Katarina vet vad hon pratar om!

Helena - Här tränar jag!

http://www.rehabsvedala.se/

Mysigt litet familjeägt gym med avslappnad atmosfär. Lite dyrt och det finns lite mer att önska som exempelvis en bastu :)

Christer sa...

Haha vilken kul bild

Daniel sa...

Kul att du gillar bilden! Det kan vara ganska förvirrande här ute på Söderslätt. Kolla gärna detta inlägget! :)

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2010/08/58-snurrigt.html