20 feb. 2011

Halvmara med tempo och fokus


Med en vilodag i ryggen var det idag dags att växla upp lite igen och det blev en tur till skogen för att springa kuperat och fort. Jag sprang med full fokus på teknik i backarna som var många där jag försökte att hela tiden pressa utan att slappna av för mycket. Fokus på backkrönet och sedan få med sig fart över och flyta på utför med backens lutning medan jag ökade tempot samtidigt som jag återhämtade mig från ansträngningen uppför. Det går faktiskt att göra detta om man bara våga släppa på och rulla istället för att hålla igen i lutningen.

Idag flöt tekniken riktigt fint och jag fick med mig mycket fart från utförslöporna med till nästa backe. Svårt att förklara denna känsla men det är underbart när man får in den och det känns som man blir ett med skogen. Man susar runt som en liten vessla bland backar och krön, höger, vänster, upp och ner...pang pang pang bara!!! Grymt!


Det luktade vår och var väldigt vackert i skogen idag viket bidrog till den fina känslan, söndagsflanörerna var därför många vilket kan ställa till det på slingorna ibland. Jag valde därför lite udda vägar utanför dom vanliga spåren och jag fick i stort sett vara själv hela tiden. Dom få jag mötte varken hälsade eller tittade jag på då jag var helt inne i min egen bubbla, jag brukar normalt hälsa med idag var det bara fokus hela vägen. Ett riktigt fint pass som gav mersmak!!!

Statistik från dagen12 kommentarer:

Adam Crona sa...

Imponerande Daniel =) du verkar i otroligt fin form.

Ingmarie sa...

Bor vi i samma land????????

Mikael Björk sa...

Vilket SUPER-pass! Topp.

Sara sa...

Grymt pass, Daniel! Jag vet precis vilken känlsa du menar när man får in trycket uppför och flytet nerför, finns inget bättre!

anneliten sa...

Känner igen känslan av att vara ett med terrängens backar - den är underbar. Men jag springer inte riktigt lika fort som du förstås... Luktar vår - hmm. Hos mig är det riktig vinter.

Thomas sa...

Gott Daniel.. med den träningen blir det inte Silver i LL utan Guld :-)

Petra sa...

Ja jisses vilka siffror! Pa ett traningspass!! Du ar verkligen grymt stark nu! Roligt att hora!

John sa...

Så löjligt imponerande! Skitbra pass Daniel! Vilken fart du måste haft i backarna. Dina mål för året lär inte bli några problem :)

Staffan sa...

Fina kilometertider Daniel, speciellt i kuperad skogsterräng! Mumma för Silverutmaningen på Lidingö i år!

Daniel sa...

Adam - Formen tar sig men jag måste bli lite uthålligare...

Ingmarie - Samma avlåååånga land! ;)

Mikael - Torup rockade! :))

Sara - Tror vi pratade om den där känslan när vi sprang där ute och vi var nog inne på samma linje ;). Den är grym och "din" backe var lika grym på slutet som sist ;)

Anneli - Då vet du vilken känsla jag pratar om! ;) Luktar vår gör det när solen värmer på löv och mark och det gjorde den igår :)

Thomas - Guld blir det aldrig men förhoppningsvis ska jag kunna kapa 3:38 på förra årets tid. Då blir det tredje gången gillt ;)

Petra - Jag tror jag får utdelning för höstens/vinterns explosiva och tunga benträning :)

John - Det ser bra ut men jag tar inget för givet. Skador och sjukdomar kan verkligen sätta käppar i hjulen. Jag ligger på gränsen så som jag tränar nu tror jag...

Staffan - Trodde jag skulle fixa silvret förra året men detta året ska det banne mig gå! :)

Marcus sa...

Gött att se att du e i farten Daniel. hoppas vi ses på tävlingarna i vår/sommar. //Rock on

Daniel sa...

Det kommer vi garanterat att göra Marcus! Rock on!!! ;)