8 feb. 2011

Skärpning Daniel!

En parkeringsplats någonstans i Chelsea NY

Tror jag måste avlägga ett försenat nyårslöfte för jag börjar bli riktigt slarvig eller man kanske skulle kunna säga lat. Enkla saker som jag borde ta tag i direkt har jag en förmåga att skjuta på tills det är absolut nödvändigt.

Ett exempel är mina bromsmediciner som jag har sms-tjänst på, varannan kväll kl 19:00 piper det till i telefonen och då ska jag ta min spruta. Jag går och hämtar sakerna och lägger fram dom på bordet men tror ni jag tar sprutan? Nej! Den får ofta ligga där hela kvällen tills jag går och lägger mig, inget kul när man bara ser fram emot sängen och det bli ofta några svordomar på kuppen. Förbannade spruta!!! Lägg där till att jag har tankar i bakhuvudet hela kvällen att jag måste ta min medicin....

Varför utsätter jag mig för detta helt i onödan kan man ju fråga? Det är ju så lätt att bara göra det och sedan kan man koppla bort det helt. Det samma gäller många andra småsaker i vardagen som jag drar på in i det sista istället bara för att göra det direkt, saker som bara tar någon minut! Det måste bli bättring på detta!

Jag började redan igår då jag tog min spruta direkt på signalen utan att tänka och kvällen blev så mycket bättre. Gick till sängs med ett leende när jag insåg att jag redan tagit min medicin och det var riktigt skönt, så här vill jag ha det och nu ska det bli bättring på många fronter...förhoppningsvis! ;)

11 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Aj, vad jag känner igen mig!!! Jag hänger på ditt försenade nyårslöfte :)

Daniel sa...

Gör gärna det och lycka till! :)

Thomas sa...

Ja lycka till..
"Jag ska bara".. sa Alfons Åberg :-)

Jesper Scheutz sa...

Hmm ingen bra grej att slarva med liksom kan tänka mig att sms:et finns där för en anledning =)

Du gör som jag tror jag, skriver om det på bloggen för att inte kunna skjuta upp det. Har samma knep när det gäller min träning. Jag har ju liksom lovat någon att jag ska träna. Men min eventuella maskning har inte riktigt samma konsekvenser som dina sms. Ta hand om dig nu vi vill faktiskt läsa din blogg i många många år framöver =)

Peace Love och Löparskor!

Lennart sa...

Hej Daniel!
Du är inte ensammen... :-)

Jag lärde mig på KTH att inte vänta till sista dagen med att plugga..... De där tankarna "att man borde..." kostar också energi.

Sen dess är jag faktiskt mer förutseende och planerande men visst.... Iblan trillar jag dit ändå :-).

MVH

Daniel sa...

Thomas - Alfons stämmer bra! ;)

Jesper - Helt rätt där! När jag skriver saker på bloggen har jag lättare för att bruka allvar. ;)
Tidpunkten för min medicin är egentligen inte kritisk, huvudsaken är att jag tar den ;)

Lennart - Skönt att jag inte är ensam! ;) "Att man borde" tankarna kostar verkligen energi och när man väl har gjort det man borde undrar man alltid varför man inte gjort det tidigare ;)
Känslan efter att ha varit på återvinningen och slängt skit som stått länge är ett bra exempel. Alltid samma sköna känsla! :)

Lennart sa...

Hej igen Daniel!
Glöm inte "tvätten" :-). Känslan när tvätten är klar, vikt och ligger i byrån är också bra :-).

MVH

John sa...

Jo det är nog så att när man gör saker direkt utan att tänka efter så kan det aldrig bli ett problem. Genom att skjuta på saker så ligger det bara och gnager i samvetet och man bygger upp en massa destruktiv energi som leder till stress som leder till dåligt humör. Eller som jag alltid brukar påminna mig själv om:
-Det är bara att gilla läget! (för det är inte så mycket man kan göra åt vissa saker) :)

Dunceor sa...

Även jag är enormt bra på skjuta upp saker. Jag tänker på jobb att när jag kommer hem så ska jag ta tag i det och det men sen när jag kommer hem så hinner jag inte eller jag prioriterar något annat. Oftast bör man göra saker utan att tänka så får man lugn i att ha det gjort.

Christer sa...

Lika bra att stöka undan saker med en gång.

Daniel sa...

Lennart - Nytvättat är alltid en skön känsla fast mina träningskläder hinner knapp lämna torkställningen innan dom åker på igen ;)

John - Visst ligger det där och stjäl energi helt i onödan när det är så lätt att fixa. Annars är det bara att gilla läget med sådant man inte kan påverka ;)

Dunceor - Precis! Bara att koppla bort huvudet och få det undanstökat så man kan få lite ro. Känns som "Just Do It" passar bra även på vardagssysslor ;)

Christer - Låter enkelt när du säger sådär men det är helt rätt!