7 feb. 2011

Vissa dagar...


Vissa dagar är verkligen bättre än andra när det gäller löpning, ibland svarar kroppen si sådär och ibland finns den där lätta känslan där allt flyter och kroppen bara skriker mera MERA! Idag var en sådan kanondag, precis en sådan dag man vill pricka in på tävling!

Intervaller på 12x400m stod på schemat med 60sek gåvila rakt igenom, målet för intervallerna var att hålla dom på 80sek men gärna under vilket jag tyckte lät lite väl tufft på pappret. Värmde upp i 3km innan det brakade loss men jag började ändå lugnt på första precis som det står i mitt program, ta det lugnt och försök hitta rätt på första alltså!

Prickade in den första på 83sek och det gick förbannat lätt, benen trummade på som aldrig förr och jag visste det skulle bli ett kanonpass! Brände sedan av alla intervallerna utom en under 80sek och det fanns mer att ge vilket var en häftig känsla. Blev så glad efter intervallerna att jag tog en omväg hem för det vara bara så skönt att springa idag. Hela 7km nerjogg blev det varav dom två sista kanske blev lite hårda för att vara nerjogg, svårt att hålla igen när man har dom här dagarna. Önskar mig mer av denna varan, intervaller rockar!!!

Dagens tider med intervallerna mellan röda linjer


12 kommentarer:

anneliten sa...

De där dagarna får man bara om man tränar på bra tror jag - en slags present för bra genomförd bulk liksom.

Karin sa...

Kör du intervaller själv? Tufft! Jag har börjat springa med klubb och det är jätteskönt att både ha draghjälp och någon som säger åt mig när jag vilat klart. Man behöver inte tänka alls utan bara köra på som attan när tränaren säger till. Nämnde jag att vi kör inomhus ;-)

Sara sa...

Skit vad bra jobbat! *Gör vågen för dig* Mera sådana dagar till folket!

Piratfarsan sa...

coolt, snart skall jag börja köra lite intervaller också..

Emilia sa...

Vad härligt och vad snabb du är!! :)

Ingmarie sa...

Snyggt! Körde du ute? Här skulle det gå i raketfart för det är total skridskobana nästan överallt. :-(

Daniel sa...

Anneli - Sådär är det säkert! Har tränat ganska hårt och jag tror kroppen hämtat sig lite så det är kanske någon form av utdelning för senaste tiden slit?

Karin - Jag kör själv tillsammans med min Garmin som piskar mig. ;) Lägger alla passen där och när det piper är det bara att dra igång nästa intervall, lite som en personlig tränare ;). Sedan har jag peppande musik som brukar få mig att ta i det där lilla extra :). Klubb kanske hade varit kul att träna med?

Sara - Härligt med vågen! :)) Mer sådana dagar!!!

Piratfarsan - Ser fram emot att få läsa om Piratpass igen! ;)

Emilia - :D

Ingmarie - Japp! Utomhus på asfalt och grusvägar. Riktigt fint underlag nu och det ser ut att bli så i helgen med! :)

John sa...

Grym fart Daniel! Dessutom nästan 15 km på nästan en timma :). Riktigt bra!

Håller för övrigt med Karin om hur mycket enklare det är att träna med någon klubb. Jag körde ju mitt första pass med IKHP förra onsdagen och visst blir intervallerna bra mycket tuffare. Men Garmin är ju inte fel den heller ;)

Christer sa...

Härligt näär man har toppform :)

Daniel sa...

John - Det där med klubb verkar vara kanon för att få till formen. Hade jag haft mer tid och närheten till en klubb hade jag säkert gått med i en men i dagsläget känns det inte så aktuellt. Vi är ju några bloggare och andra här nere som brukar springa ihop, blir nästan som en lite klubb ;)

Christer - Man får verkligen passa på att njuta av dom här passen, formen kommer och går ;)

Martin sa...

Sjukt vad snabb du är!! Riktigt inspirerande.

Blev sugen och testade detta pass själv, brukar annars köra 1000 eller 2000 -intervaller. Kunde inte hålla närheten av din fart och det var mycket förhandlande med mig själv under tiden om hur många jag skulle göra....men det höll. Det får nog bli fler ggr :)

Alltid kul att läsa här

/Martin

Daniel sa...

Roligt att jag kan inspirera till 400:ingar Martin!
Det är ett tufft pass detta som verkligen gör nytta :) Farten kommer! Det är det passet är till för! ;)