27 feb. 2011

Skogen igen


Precis som förra veckan avslutades även denna med ett långpass i skogen. Jag hade under natten drömt att jag höll på med någon typ av löpskolning som aldrig ville ta slut och när jag vaknade hade jag ganska mycket träningsvärk från gårdagen. Kanske inte konstigt att man drömde om det när det känns i hela kroppen?

Därför fick det bli lugnt idag och jag siktade på 20km i ca 5:00 tempo där jag ändå skulle utmana mig lite lagom uppför backarna med fokus på tekniken. Efter ett tag lossnade kroppen och jag kom in i ett skönt flyt och någonstans där ute i skogen får jag syn på ett välkänt ansikte på avstånd. Det är personen som ligger bakom min träningsvärk och jag blir lite rädd, funderar på att gömma mig men jag smälter inte in så bra i omgivningen med min knallgula jacka.

Minnen från gårdagen fladdrar förbi och jag ser hur jag måste göra den där "kamelen" igen och en massa annat hemskt. Förstår att jag inte har något annat val än att se faran i vitögat men som tur är verkar hon ha siktet inställt på något eller någon annan idag. Det blir bara ett snabbt HALLÅ!!! Jag joggar lugnt vidare och pustar ut!


Passet går riktigt fint och jag stretchar sedan ut i dom fina miljöerna kring slottet innan jag beger mig hemåt. Mitt mål på 5:00-tempo lyckas jag ganska bra med och det blev snygga siffror för dagen...


9 kommentarer:

Ingmarie sa...

Haha! Vi kanske ska döpa om henne från bara SNABB_Sara till FARLIGA Snabb-Sara? ;-)

Sara sa...

Är jag så skräckingjagande? ;) Är du inte snäll så kanske jag vänder om nästa gång, jagar ikapp dig och tvingar dig att göra kamelen! Jag hade förvarnat om att jag skulle ut där, så du får skylla dig själv som tar på dig en knallgul jacka som syns på mils avstånd.
Hoppas att du fick en skön runda, trots träningsvärk :)

Anonym sa...

Åhh barmark! Längtar!

Olov sa...

Snygga omgivningar där nere i Skåneland. Och barmark som sagt.

Anonym sa...

Gud va underbart det lät att kunna springa långpass i skogen! Här gör snön att det är nästan omöjligt om man inte vill snöpulsa förstås!

John sa...

Haha! Garmin never lies! :) Bra jobbat! Nästan identiskt med mitt söndagspass. Fast jag tror att din hade en trevliga upplevelse där ute i skogen (det verkar som du slöade till lite i 13 sekunder, hur kommer sig detta? ;)

Daniel sa...

Ingmarie - Jag överdrev nog liiite ;). Hon är snäll Sara!

Sara - Jag trodde du skulle hålla till bakom slottet! Trodde inte jag skulle stöta på dig där jag gjorde. Hoppas du själv fick en bra runda. Du såg ut att hålla högt tempo! :)

Löparmamman - Håll ut! Det kommer snart!

Olov - Fick har varit bortskämda med barkmark här ett tag nu och tar det nästan för givet. Hoppas det fortsätter vara så här nu!

Julle - Skogen är verkligen super att springa i! Vi hade länge snö och is som låg kvar på spåren och stigarna men sedan någon vecka tillbaka har det äntligen släppt.

John - Det var nog det där mötet i skogen som fick mig lite ur balans ;)

Sara sa...

Nä, det blev inga backar. Ingen träningsvärk, men var seg i benen så det kändes inte som jag hade fått ut något av backarna - de får vänta till på onsdag, då blir det fullt ös med pigga ben! Men undan gick det ändå - 10km snabbt + 4km lugnt och jag skrapade ihop att bra pass ändå :)

Daniel sa...

Skönt att höra att dina ben också var lite sega åtminstone ;)
Fint pass! Lycka till med backarna på onsdag!