3 mars 2011

Det blir inte bättre


Har nu kört med mina astmamediciner i över en månad i hopp om att symptomen skulle bli bättre men skiten verkar vara här för att stanna tyvärr. Medicinen jag tar hjälper och håller det i schack men när jag gör uppehåll kommer symptomen tillbaka. Jag har en läkartid om två veckor så får jag se vad som händer, hoppas också att det ska bli bättre när det blir lite varmare för kylan verkar påverka en hel del. Detta gör att jag alltid har med min Bricanyl när jag är ute och springer ifall jag skulle behöva öppna upp. Det stör mig egentligen inte så mycket i dagsläget, känns lite surt bara men har för länge sedan insett att jag inte har världens bästa kropp så det är bara att gilla läget som vanligt.

Idag var luftrören lite extra jobbiga och jag kände direkt under morgonens hundpromenad att det skulle bli för jobbigt att springa ute idag. Det var egentligen inte speciellt kallt men det är en väldigt rå luft ute på slätterna just nu vilket gör det jobbigt för mig. Jag valde därför löpbandet där det var dags och köra lite tuffare igen.

Det blev trösklar på 3x10min med 1min vila och med uppjogg och nerjogg blev det totalt 12km löpning. Jag hade bra tryck hela vägen och det var precis sådär lagom jobbigt och mysigt som trösklar ska vara. Kroppen svarade fint och det finns egentligen inte mycket mer att säga om passet, lite som en dag på jobbet!

5 kommentarer:

anneliten sa...

Kan det vara så att du är allergisk mot hunden? Nu vet ju inte allt om dina luftrör, men jag hade ansträngningsutlöst astma under en period. Det var kopplat till pälsdjursallergi visade det sig.

Thomas sa...

Usch vad jobbigt!
Jag har samma historia som Anneli, när pälsdjuren i min omgivning försvann gjorte min ansträngningsastma samma sak.

Stina sa...

Hej!

Brukar följa din blogg. Vill bara säga att jag beundrar din styrka och du inspirerar med din beslutsamhet.

Hoppas det snart känns bättre igen!

/Stina

Ingmarie sa...

Hjälper det inte så finns det ingen som helst anledning att fortsätta!Det är ju ingt hälsopreparat precis...Hoppas och tror inte det är hunden för du borde bli mer påverkad då. Vi behöver sol och värme! :-)

Daniel sa...

Anneli - Har inte tänkte på det! Kanske kan det vara så? Tack för uppslaget, ska ta upp det med min läkare när jag träffar henne. Hon verkar intresserad och jag hoppas hon vill utreda det ordentligt.

Thomas - Intressant! Ska se till att få utrett det ordentligt!

Stina - Tack för fina ord! Ja, jag är nog ganska beslutsam och envis...hehe ;)
Det blir bra detta också!

Ingmarie - Det hjälper i den mån att det håller hostan och irritationen borta när jag tar den men annars har det inte haft någon effekt verkar det som. Kanske har min läkare några andra idéer då det inte verkar ha någon större effekt. Annars är jag övertygad om att det kommer bli bättre när kylan försvinner och det gör den snart! :)