26 mars 2011

Kunde inte låta bli


Jag skulle egentligen kört långa intervaller på asfalt idag men när jag kom till vägvalet mellan asfalt och trail kunde jag inte låta bli. Det fick bli dom fina stigarna ute i naturreservatet igen för intervaller kan jag springa hemma. Denna veckan får det helt enkelt bli mycket distans så får jag se till att få fart på benen när jag kommer hem. Jag har då nästan två veckor av nedtrappning och utan långpass innan första loppet där jag kommer köra korta intervaller och snabbdistanser som jag vet kommer göra det där lilla extra!


Inte ångrade jag valet när jag kom ut i den fina terrängen och benen trummade på fint. Trots att det inte blev intervaller så försökte jag ändå köra lite snabbare partier, terrängen bygger verkligen starka ben även om det kanske inte ger så mycket när det gäller farten.

 
När jag som bäst dundrar på bland bråtet och känner mig som världens hårdaste kille hör jag ett flåsande bakom mig. Det är en annan löpare som kommer i högt tempo och jag tror till en början att det är Staffan som redan hunnit ner hit för att hämta sitt pris. När han drar om mig ser jag att det inte är Staffan för han har stort svart skägg och långa dreadlocks. Lite som Forest Gump när han springer över USA!

Det är en av dom coolaste löpare jag sett och han gav järnet bland stenarna. Själv tyckte jag att 4:50 tempo rockade fett men när man blir omsprungen på det där viset inser man att det finns en hel del att göra. Den här killen var stenhård och jag kände mig som en mesig asfaltsballerina med mina Newtons!

Tror han bodde uppe i den där skrevan!

Det var hursom en väldigt inspirerande upplevelse och jag ångrar att jag inte var snabb nog att få upp kameran för det hade varit häftigt att haft honom på bild. Lite som att jag lyckats fånga Bigfoot eller Snömannen!


Jag fortsatte mitt pass och när jag hittade en fin och jämn platå passade jag på att köra lite löpskolning a lá Sara. Den där som sätter sig så fint i vaderna! Kände mig lite coolare nu när jag joggade hem längs strandpromenaden och var väldigt nöjd med mitt pass. Torsdagens kvällspass må har varit grymt men detta var ännu bättre och jag fick ihop 21km av ren njutning!


5 kommentarer:

Helena sa...

Hihi Bigfoot :-D
Ser mysigt/härligt/jobbigt/varmare än här-ut...
Önskar dig och Sofie fortsatta fina dagar!
Vår i Skåne, men kaaallt :-((

Kram från mig!

Sara sa...

Det är precis så löpning ska vara! Scheman är bra, men att alltid följa dem till punkt och pricka kan förta lite av motivationen. Som du skrev, intervaller kan du göra här hemma, nu fick du ju chansen att träffa Bigfoot :D Njut i värmen!

Ingmarie sa...

Perfekt! Det där kommer du att ha supernytta av!Och det var tydligen fler som gillade det lika mycket. :-

Staffan sa...

Du kände alltså inte igen mig, inte undra på att håret hinner växa på ett sådant långpass ;)

Verkar härligt att springa därute, jag tror vi bodde på andra sidan udden och jag sprang ut mot den men inte hela vägen ut.

Igår testade förresten din grymma steege på 2x5,4,3,2,1 min fast en variant anpassad för 200-bana inommhus och vilket grymt bra pass det blev!!! Det kommer garanterat att bli fler gånger, förstår varför du gillar det! Det blev 7,6km i stegrande fart från halvmaratempo ner till 2:30 min/km på sista tvåhundringen!

Daniel sa...

Helena - Ser inte fram emot att komma hem till kylan men det lär väl lossna snart. Vi tar med oss lite värme hem snart! ;)
Kram!

Sara - Du har verkligen rätt inställning, tror jag som är "program-knarkare" får lära lite av dig ;)

Ingmarie - Hoppas på bra effekt av detta. Kör annars inte mycket distans utan mest intervaller och annat tufft, detta gjorde nog stor nytta och härligt är det! :)

Staffan - Det hade varit coolt att se dig korsa Europa i löpardojjorna. Ingen hade känt igen dig ;) Det ligger ett helt gäng hotell på andra sidan udden, det var säkert där nu bodde. Kul att du gillade stegen, få uppdatera mig på din blogg när jag kommer hem. Grymt tempo där!!!