25 mars 2011

Lugn fredag på ön

 
Idag har det varit veckans enda vilodag och jag har bara tagit det lugnt under apelsinträden. Kroppen känns fortfarande kanon och jag har laddat batterierna för två ganska tuffa dagar nu på lördag och söndag. Har precis boostat mig med en mexikansk buffé och ser fram emot att få snöra på skorna imorgon igen.

Ingmarie frågade i förra inlägget om den här ön kunde passa för träningsläger? Vet inte riktigt vad jag ska svara på det för jag har inte så mycket erfarenhet av det här med att åka iväg på resor för att träna. Det är första gången jag är på en semester där jag verkligen planerat in att springa och jag måste säga att allt är över förväntan.


Jag har ön nästan för mig själv när jag är ute och springer då det är lågsäsong vilket känns ganska häftigt. Löpningen går att variera med allt från fina strandpromenader till tuff terränglöpning och allt ligger runt ”husknuten”. Befolkningen verkar vänligt sinnad trots att dom kör på fel sida vägen vilket kan vara lite lurigt när man springer ute i trafiken. Tror också det är en bra ö om man är cyklist då många verkar cykla runt här, den som är intresserad kan ju kolla detta.

Det är också ganska billigt här nu när det inte är säsong och det är inhemska priser som gäller på restaurangerna. Det vi har lärt oss när det gäller restaurangerna är att aldrig gå på ställen som har foto på maten. Känns bara som en massa halvfabrikat som dom värmer upp och det värsta var en pizza som jag åt för någon dag sedan. Jag ger mig sjutton på att dom köper in färdiga bottnar med ost och tomatsås också lägger dom bara på vad dom vill. Inte är det billigare heller utan snarare dyrare!

Big No No!!!

Resan hit var inte speciellt dyr och vi gav ca 4 500:- per person med Ving för en vecka i lägenhet med bra standard och fina omgivningar. Finns inget att klaga på än och allt har funkat toppen hela vägen!

Annars är det väl Monte Gordo eller Fuerteventura som gäller just nu om man vill träna järnet, alla verkar vallfärda dit. Det där har jag noll koll på i jämförelse med detta men jag trivs väldigt bra här under under apelsinträden och kommer säkert återvända igen för att springa...


3 kommentarer:

Suzan sa...

åhhh.. vackert!

Annika Rubinanka sa...

Låter riktigt gott för er att få semester i värmen!

Kramar från västkusten.

Daniel sa...

Suzan - Det är toppen här! :)

Annika - Vi njuter i fulla drag! Kram tillbaka!