18 mars 2011

Läkarbesök och arga gubben med trädgårdshandskarna

Började dagen med ett tidigt läkarbesök för att undersöka hur det gått med mina astmasymptom. Vi pratade en massa och det är riktig trevligt med läkare som är intresserade och lyssnar på sina patienter, Trivs så bra med denna husläkaren jag har nu och hoppas hon stannar kvar på min lilla vårdcentral. Jag vet inte hur många olika läkare jag haft genom tiderna och stället jag går till verkar vara en plats där man bara "mellanlandar" i väntan på annat.

Jag tog upp idén om mina symptom kunde vara allergirelaterat men hon tror fortfarande på astma efter vad hon kunde se och efter vad jag berättade för henne. Kommer därför köra vidare med mina mediciner fast i annan dos och efter behov så får vi se hur det utvecklas. Har också fått ett läkarintyg för min Bricanyl ifall någon skulle opponera sig på löpartävlingar. Vet inte om det förekommer några kontroller men alltid skönt att ha papper att visa om det skulle vara något.

Jag skrev innan i veckan att vi eventuellt skulle ta nya prov när det gäller Vilja och Klara idag. Efter diskussion med vår IVF-klinik bestämde vi att vänta lite till och kommer nog kolla läget nästa vecka istället. Allt är fortfarande väldigt spännande och jobbigt om vartannat men det är bara att slappna av och ta det lugnt...


Fick också till det det sköna styrkepasset idag och kroppen fick sig en ordentlig omgång. Körde 70min överkropp bland vikterna och sedan 30min Powerplate där jag gav mitt högerben lite extra omsorg. Allt gick kanon och jag darrade som ett asplöv när jag var klar!


En lite lustig historia från dagens pass var när jag satt och tränade magen i en av maskinerna. Jag kör oftast denna riktigt tungt och brukar variera lite i övningen för att komma åt olika delar av magen. Ibland kör jag bara korta reps "högt upp" för att komma åt övre delen och ibland kör jag djupa långt ner för att komma åt den nedre delen. Det blir nästan som en statisk övning och bränner fint!

Idag körde jag maskinen på max med korta djupa reps och en gubbe som tränade i gröna trädgårdshandskar blev arg och kom bort till mig.

Det är väl inte så jävla konstigt att du kan lyfta så tungt när du håller på sådär, du ska ju hela vägen upp!!!

Så här menar du? .....gjorde tio fulla reps innan jag fortsatte med mina djupa igen. Kände mig kaxig och fortsatte rocka på med min nya spellista! :)
5 kommentarer:

Andrej sa...

Ujuj. Kaxigt.
Jag hade ett liknade möte på Ki-Box men vågade inte skriva om det. Men jag höll tand för tunga och log istället.

JOHN sa...

HAHA! Jäkla gubbe! Vi har också en galen gubbe med trädgårdshandskar på vårt gym. Hans handskar är sådana där stora vita med gummiprickar på insidan. Han ser ut lite som en galen professor och han sitter alltid i roddmaskinen. Där drar och sliter han som en idiot i den stackars kedjan med ingen teknik what-so-ever. Det är liksom mer ett enda ryckande och farande fram och tillbaka.

Väldigt ofta sitter han och svär och grimaserar för sig själv. Lite lustig gubbe kan man säga (jag behöver väl inte tillägga att han alltid har på sig samma mörkblåa tröja från 1986 som luktar lite som en kompost)

Thomas sa...

Underbart.. Gymmen är verkligen fyllda av folk som har egna meningar om hur saker ska göras.
Och har du trädgårdshandskar.. då jä--ar ska ingen komma och tro att dom kan något.

Ingmarie sa...

haha! helt galet! De där typerna verkar finnas överallt!Vilket fattigt liv man måste ha när man inte har annat att tänka på än hur andra tränar!

Daniel sa...

Andrej - Jag log nog mest också, tyckte det var lite lustigt ;) Man upphör aldrig att förvånas!

John - Kul historia! :) Det finns verkligen många personligheter och stilar på ett gym. Den här gubben kör snabba reps i maskinerna så det smäller mellan viktplattorna. Kling klong kling klong!!! ;)

Thomas - Jag ska ta på mig boxhandskar nästa gång! :)

Ingmarie - Dom är en "pensionärsliga" där på morgnarna och det är lite som man inkräktar på deras revir när man tränar då. Dom håller full koll på en, fast oftast är dom trevliga :)