14 mars 2011

Lugn måndag

Lugn och fin måndag och det är så skönt att ha dom här två tuffa veckorna bakom mig nu. Jag vet inte vad det var med kroppen igår men den var nog mest sliten och sa ifrån på sitt sätt. Tror också jag slarvat lite med kosten i helgen och idag är jag väldigt hungrig. Jag lyssnar och försöker få i mig en massa nyttigeheter så som den där spenaten.

I träningsväg har det bara blivit lite armhävningar och några andra "hemmaövningar" för att få loss lite stelhet i höften. Även om det nu är en lugn vecka så väntar några kvalitetspass där jag verkligen vill att kroppen ska svara bra utan att riskera att dra sönder något. Imorgon blir det 200:ingar som jag verkligen ser fram emot!


När det gäller dom där kopparna så har dom nu blå fått två rosa vänner och det väntas ännu fler koppar här. Har fortfarande inte rensat bort något så detta är just nu mitt största I-landsproblem. Jobbigt värre ;) och får mig att tänka på andra saker än det som verkligen är jobbigt denna veckan. På onsdag ska jag in och ta viktiga prover när det gäller min medicinering, på fredag ska jag träffa husläkaren för utredning om min eventuella astma och imorgon väntar det där viktiga samtalet, allt som distraherar är bra i detta läget!

Verkar som den här lugna veckan kommer bli allt annat än lugn men jag är redo! Det känns som jag kan gå genom eld i dagsläget, skön känsla när det blåser hårt och jag fortsätter bygga väderkvarnar istället för vindskydd! Bring it on!!!

12 kommentarer:

Helena sa...

Skickar positiva tankar!
*Kram*

Annika Rubinanka sa...

Tur att du kan skingra tankarna! Lycka till med besök och provtagningar. Hoppas det ger dig bättre hälsa.
Kram västkustbon Annika

Daniel sa...

Helena - Tack! Jag testades positivt för antikroppar mot Betaferonet sist så jag är lite orolig för vad som kommer hända ifall det är positivt även denna gången...
Kram!

Annika - Tack! Allt för att skingra tankarna om så hela huset ska bli fullt av koppar! ;)
Kram!

Anna (Orka mera) sa...

Lycka till med allt som händer i veckan!

Hanna sa...

Hej! Jag läste artikeln om dig i RW och blev verkligen helt sjukt imponerad! Så starkt av dig att inte bara kämpa mot tidsbrist och träningsvärk, utan också mot en ovisshet om framtiden och allvarlig sjukdom. Jag hoppas verkligen att testerna ska gå bra, och att du ska få många friska år fyllda av härliga kvällar med vänner, skratt och långa löpturer i gryningsljus. För jag tror också att du har något alldeles extra. Vetskapen om att livet och kroppen inte varar för evigt, och förmågan att använda det för att verkligen leva livet fullt ut. Jag önskar dig verkligen allt gott! /Hanna

Helena sa...

Jag diggar kopparna "fett" men har inte hittat någon butik där de finns?! Handla porslin på nätet... med min tur :-D Känns som om det äntligen kan bli läge med annat än femkronors IKEA-muggar sedan ett par år tillbaka... Klåfingrig liten Alvin! De turkosa är kärlek!!!

Trist med antikropparna, men de kan mycket väl backa tillbaka. Jag fick antikroppar mot min Tysabri efter cirka 5 behandlingar, världen rasade någon månad, men sedan gick de tillbaka och jag fick återgå.
Det finns ju annat att tillgå på "marknaden" nu än Betaferonet, om det ändå inte skulle funka :-(

Håller tummarna för att allt ska gå bra! Just det, skulle ju berätta om d-vitaminet och trist-doktorns knasiga svar... Återkommer när inte ögonen håller på att trilla ihop :-D

Kram och lycka till//H

Ingmarie sa...

Bra att du tar det LITE lugnare med träningen när det är så mycket "annat" runt omkring. Håller alla tummar och tår och skickar styrke- och energikramar!

Daniel sa...

Anna - Tusen tack!

Hanna - Vad bra skrivet! Du slog huvudet på spiken flera gånger där! Man ska ta vara på allt som inte varar för evigt!
Jättetack för fina ord!

Helena - Sofie köper dom i en butik i Malmö, jag ska ta reda på vad den heter. Dom är heller inte jättedyra utan ligger på ca 100:- med fat tror jag.

Får se vad som händer med antikropparna. Har planer på att sluta helt med medicineringen ifall jag inte tåler det längre.

Ska bli intressant att läsa svaret du fick! Oftast är dom inte så intresserade eller så kan dom inte något och då brukar man få dumma svar.
Kram!

Ingmarie - Lagom är bäst! ;) Tack för all energi du sprider!

mikael sa...

Hur ser dina 200:ingar ut?
Antal rep. och vila?

Sedan har jag funderingar kring tröskelpass. Ska jag använda mig av tiden för milen eller halvmaran när jag gör mitt upplägg?

Kan du enkelt förklara tröskelpass?

Daniel sa...

Jag brukar köra 3x5x200m eller 4x5x200m med 45sek vila och 90sek setvila. Ska jag köra riktigt tufft så händer det att jag kör 20x200m med endast 30sek vila genom hela och ibland blir det också 25x200m.

När det gäller trösklar så är jag ganska dålig på det, man ska vad jag vet ligga på "tröskeln" till när kroppen producerar mer syra än den kan göra av med. Jag brukar gå på känsla som ska vara "hård men bekväm" och jag tror min puls ska ligga på 156-160bpm.
Det bästa är nog att mäta upp detta med laktattest eller något men jag kan som sagt väldigt lite om det.
Ställ gärna frågan till Staffan, tror han kan mer om detta.

http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.com/

mikael sa...

Tack för ditt svar. Vilket tempo kör du dina 200:ingar i? 3.30?

Daniel sa...

När jag kör med fokus på flyt och teknik brukar jag ligga runt 40 sek per 200:ing
Kör jag riktigt tufft blir det sub38sek och det kan bli ner mot 34 sek per 200:ing.

"Flyttempo" blir då ca 3:20 fart och hårt blir ner mot 3:00 tempo.

Du kan kolla lite tider i detta inlägget där jag körde tuffa 25x200m med bara 30sek vila. Ett grymt pass! ;)

http://mina-utmaningar.blogspot.com/2011/01/haller-bagen-spand.html