13 mars 2011

Två tuffa veckor

Dagens långpass satte punkt för två tuffa träningsveckor som gått över förväntan, nu väntar en lite lugnare vecka för att låta kroppen hämta hem lite och sedan ökar jag på med en riktigt intensiv vecka igen. När jag startade dessa två veckorna var inte mitt högerben 100% och jag trodde inte att det skulle klara av all denna kvalitetsträning. Det är inte 100% än men det har inte blivit sämre och nu kommer jag ge det lite extra omsorg i veckan som kommer.

Dagens långpass skulle springas på trötta ben och det var därför jag körde både tuffa backar och löpskolning igår. Vi skulle hälsa på mina föräldrar under dagen så jag tog tillfället i akt att springa dit medan min fru tog bilen. Passet skulle landa runt 20km men distansen till mina föräldrar är ca 32km och jag hade en plan att springa hela vägen om kroppen svarade bra. Skulle det inte gå så körde min fru samma väg som jag sprang och kunde hämta upp mig på vägen.

Jag visste att benen skulle vara trötta men aldrig såååå trötta som dom var idag. Det var riktigt jobbigt att springa och det kändes som jag bara sprang uppför hela tiden. Den jobbiga känslan vägdes dock upp av att det var väldigt fint väder idag också.


Det hade regnat på morgonen men när jag började passet sprack det upp och solen värmde skönt på ryggen. Vid 18km kom min fru körandes och då fick det också vara nog för min del. Benen var riktigt tunga då och att springa längre hade nog gjort mer skada än nytta. Ett klokt beslut även om det tar emot att kliva in i en bil under passet.

Det har inte bara varit två tuffa veckor träningsmässigt utan jag har även haft stor mental press under dessa veckorna. Träningen har verkligen varit en bra ventil och det verkar som det lugnat ner sig lite nu. På tisdag väntar det där jobbiga samtalet igen men det känns inte alls så jobbigt längre. Det här kommer sluta bra oavsett vad som händer!

6 kommentarer:

Anna sa...

Vad härligt att Sofie kom precis då. Håller tummarna inför tisdagen.

Thomas sa...

Fruar är bra att ha :-)
Det ska ju vara roligt att springa.. och när man bara ska springa uppför är det INTE kul.

JOHN sa...

Helt klart rätt beslut med en DNF när det inte känns rätt. Man vill ju inte dra på sig onödiga skador bara för att man är kilometerknarkare :)

Lycka till i morgon!

Daniel sa...

Anna - Hon kom verkligen i rättan tid! Tack för du håller tummarna!

Thomas - Inget kul även om vädret var bra! Bara att acceptera att man har dom här passen vissa dagar. ;)

John - Tack! Idag känns det som ett bra beslut. Är lite sliten men hade nog varit helt slut om jag kört hela vägen.

"Inget pass är viktigare än kontinuiteten i träningen!"

Mot toppform sa...

Hittade hit av en slump idag, vilken härlig och inspirerande blogg du har!
Hitt kommer jag komma tillbaka :)

Daniel sa...

Tack och välkommen hit! Roligt att du gillar min blogg! :)