11 mars 2011

Mina raketer


Jag ser att det pratas Newtonskor lite varstans just nu och vill säga till alla som är sugna att testa ett par att Löplabbet nu har fått in löparskor. Har själv sprungit i dessa i snart 1½ år och kan nästan inte tänka mig att springa i något annat då jag känner mig vingklippt utan mina raketer.

Under denna tiden har jag i stort sett varit skadefri och kunnat träna hårt hela vägen samt ökat på med både kvalitet och mängd. Visst har det varit lite småkrämpor men inget som gjort att jag fått hålla mig borta från löpningen. Bra betyg tycker jag!

Jag säger inte att dessa skorna passar alla men det är väl värt att testa ett par och se vad man tycker. Tycker någon att dom verkar klumpiga och tunga så vänta lite till för i maj/juni släpps en helt plan lättviktsracer på ca 160gram. Väntar själv med spänning på denna!

9 kommentarer:

Adam Crona sa...

Skulle vara kul att prova ett par Newton, men 1700kr låter lite väl dyrt. Jag köpte 2 par, (Asics & Nike + frakt) för 1300kr.

Daniel sa...

Det var ett bra pris! :) antar det måste varit från utlandet?

Håller med om att Newtons är dyra men om man jämför med skor som Löplabbet säljer så finns det ju Asics för 2000:- ;)
Jag har själv köpt merparten av mina Newtons i USA och då är det också ett helt annat pris.

Adam Crona sa...

Japp, köpte från England! Gäller bara att man får rätt storlek.

Anna (Orka mera) sa...

Bääää, jag fick inte köpa för naprapaten :( Men så sparade jag ju massor med pengar...

Thomas sa...

Ja det känns som att man inte kan öppna datorn utan att det är reklam för Newton nuförtiden :-)

Jag ska helt klart in och prova på löplabbet en dag..!

Lennart sa...

Hej!
Skulle också vilja prova ett par Newton men mitt löpsteg passar inte för det ännu (men snart hoppas jag).... Kanske går in och provar på löplabbet ändå....

Jag har inte hört någon som säger något negativt om skorna se de är riktigt intressanta.

Hur kom du i kontakt med dom?

MVH

Daniel sa...

Adam - Det kan vara lite lurigt det där med storleken! ;)

Anna - Som jag sa så fick du nog köpa dom men SPRINGA i dom kanske du ska vänta med. Dom är snygga att bara glida runt i! ;)

Thomas - Oj! Är det så illa!? ;) Testa gärna men annars så se bara till att komma igång med löpningen igen och vänta lite med att testa nya skor.

Lennart - Under 2009 ställede jag om löpstilen från häl till mer mittfot/framfot och läste mycket om löpteknik. Ramlade ofta över dom här Newtonskorna och såg en del videoklipp och annat. Tyckte det kunde passa mig och när jag sprang NY marathon på hösten 2009skaffade jag också ett par när jag såg dom i NY.
Det var verkligen bingo direkt och passade mig som handen i handsken. Jag fick en fin kick i steget och kunde öka på träningen utan att få känningar som jag ofta fick förr. 7 månader senare mosade jag min tid i NY med över 26min på Stockholm Marathon, är säkert på att jag inte lyckats med detta utan dessa skorna. Låter kanske löjligt men jag tror det är så! :)

Ingmarie sa...

Jag undrar faktiskt om jag hade kunnat springa över huvudtaget utan mina Newton!Får ont i hela kroppen bara av att TÄNKA på att springa med "vanliga" skor. Hu!

Daniel sa...

Det är just det att dom är så skonsamma som är så bra! Som jag skrev i inlägget tror jag inte det varit möjligt att öka på träningen så pass mycket som jag gjort utan skador. Roligt att det funkat så bra för dig! :)