10 mars 2011

Godmorgon Daniel!

Varannan vecka gör mitt skiftarbete att jag måste gå upp 04:30 då jag börjar 05:30 och detta gör mig trött på eftermiddagarna. Jag brukar vila lite när jag kommer hem för att orka hela kvällen och för att orka träna. Ibland hjälper träning direkt efter jobbet och gör mig piggare men ibland så går det bara inte utan att jag måste ta en liten tupplur.


Senaste tidens turbulens har gjort mig tröttare än vanligt och idag när jag vilade somnade jag som en stock och vaknade inte förrän 1½ timme senare. Det hade blivit mörkt och jag trodde nästan det var en ny dag och att jag skulle till jobbet igen. Sen slog det mig att jag skulle ju ut och köra en intervallstege!

Tittar ut genom fönstret och förutom att det är mörkt regnar det och blåser kraftigt, javisst ska jag köra intervaller i detta....knappast!!!! Motivationen är på noll och jag är hungrig så jag äter en middag istället medan jag funderar hur jag ska lösa dagens intervallpass.

Det fick bli löpbandet istället för skiten jag såg utanför fönstret kände jag fortfarande inte för att ge mig ut i. På bandet körde jag Therese stege som jag alltid brukar gilla. Jag hade peppat mig med bra musik i bilen på vägen till gymmet och nu kände jag mig både utvilad och laddad. Svetten sprutade och jag fick till en riktigt fin stege med tryck hela vägen. Här är tiderna och tempot för dagen:

2x5min @ 4:00
2x4min @ 3:45
2x3min @ 3:30
2x2min @ 3:20
2x1min @ 3:10


Lutningen på 1% och 1min gåvila rakt igenom

Totalt med uppjogg och nerjogg fick jag ihop 14km löpning och det här passet ger hela 30min intervalltid med bra tempo även om det kanske inte ser så mycket ut på pappret. Som jag sagt många gånger förr så testa gärna detta, det är ett riktigt bra pass! Mitt favoritpass!

8 kommentarer:

Mikael P sa...

Bra jobbat Daniel. Själv bara njöt jag igår när jag sprang i regnet. Såååå skönt att slippa snön :)

Elin sa...

Hade ett backintervallpass planerat, och lyckades ta mig ut trots det enormt omotiverande vädret. Men en sak kan jag säga, det var grymt skönt när man kom hem igen!!

Adam Crona sa...

Stege har jag inte kört så det måste vi prova. Ska försöka lägga in det i Garmin. Gött med en liten eftermiddags kudde ibland.

Ingmarie sa...

Jag är djupt imponerad över att du kunde motivera dig efetr både tupplur och middag! Själv hade jag lagt ner alltihop om ingen piskat mig. ;-)

Jenny sa...

Tack snälla, för tipset!

Daniel sa...

Mikael - Bra jobbat! Det är verkligen skönt att snön är borta nu! Jag har egentligen inte mycket emot regnet med i kombination med blåst blir det inget bra ;)

Elin - Jag brukar använda den där känslan som motivation när jag ger mig ut i dåligt väder. Det bygger pannben och man mår så bra efteråt. Igår var jag nog en mes! ;) Bra jobbat med backen!

Adam - Den kan vara lite lurig att lägga in i klockan, hoppas du får till det! Berätta gärna vad du tycker om den när du testar!

Ingmarie - Det är tufft att "starta om" men jag vet att det blir bra så fort jag får igång benen ;)

Jenny - Det är helt klart värt att testa! Hoppas det hjälper!

JOHN sa...

Jag kör Therese stege emellanåt också och kan helt klart intyga att den är riktigt bra. Runt fyra-fem meter lång och halkskydd på stegen. Givetvis är det tacksamt att det finns riktigt bra halkskydd på stegen som man enkelt kan haka i takstegen :)

Daniel sa...

Hehehe!!! Man får verkligen se upp för dom där stegarna! Gå aldrig under den!