9 mars 2011

Träningen då?

Tänkte jag skulle prata lite träning som omväxling... ;)

I söndags körde jag långpass och i måndags hade jag därför vilodag vilket passade bra då jag var så sliten efter helgens känslourladdning. Det gjorde mig yr och konstig och i går var det lite bättre men fortfarande lite groggy och trög i huvudet. Den här yrseln jag får är lite märklig och det känns som jag rör mig i slow-motion, tittar jag ner och sedan upp har jag svårt för att fokusera. Detta är ett gammalt symptom som kan komma när jag är stressad och det är egentligen inget som oroar mig för jag vet att det går över när jag får "balans" i kroppen igen.

Igår stod det snabbdistans på schemat där jag skulle köra 8km i tänkt halvmarafart vilket blir ett tempo under 3:56min/km då jag siktar på sub 1:23. Körde 3km uppvärmning innan jag drog igång snabbdistansen och trots att jag fortfarande var lite sliten svarade kroppen helt ok. Jag var nog inte den coolaste killen ute på Söderslätt men jag lyckades hålla tempot hela vägen och avverkade 8km på 31:23 vilket blir ett tempo på 3:55min/km helt enligt planen. Sedan nerjogg på det och totalt blev det 14km av bra kvalitet! Mycket av spänningarna jag hade i kroppen före passet släppte också och jag var mindre yr när jag var klar. Tänk att snabbdistans kan vara så avslappnande!

Nöjd efter ett pass i solen!

Ikväll blev det styrka för hela slanten där jag körde 50min löparstyrka nere bland vikterna. Jag lade lite extra krut på mitt svaga högerben och det börjar nu komma ifatt det vänstra. Det är baksidan på låret som är problemet och för någon vecka sedan skiljde det nästan 10kg för att känslan skulle vara densamma. Nu är jag nere på ca 5 kilos skillnad så det blir bättre och bättre. Jag avslutade sedan med 30min Powerplate, mycket högerben här också och fick totalt ihop 80min fin löparstyrka.

Det kom också ett roligt paket med posten idag, jag ska visa vad det är lite senare men här kommer en smygtitt!


9 kommentarer:

Staffan sa...

Avslappnande är väl inte det första ord jag förknippar med snabbdistans... :-) men visst känslan efteråt är svårslagen.

Bra kört där, om du går tillbaka till förra året så gissar jag att 8k i den farten inte kändes lika bekvämt?

Lennart sa...

Imponerande! 8 km i 3:55-fart! Mycket starkt gjort!!

Jag är nyfiken på alla påsar sm det står Asics på...... Prylar och kläder är roligt :-).

MVH

Helena sa...

Härlig läsning vännen!!!

Adam Crona sa...

3,55 fart är respekt =) jag är glad om jag lyckas hålla 4,40 fart på en halvmara inom ett år. Måste ju börja någonstans. Ska bli kul och se vad du har i påsen ;-)

Anna (Orka mera) sa...

3:55 håller jag inte ens på 200 meter :) Men när det gäller kläder håller jag med dig - det är roliga grejer!

Jesper Scheutz sa...

ååå paket går alltid hem och tänder en glimt i barnasinnet hos mig i alla fall =)

Peace Love och Löparskor!

Daniel sa...

Staffan - Det har hänt en hel del! För ett år sedan hade jag nog fixat tiden med nöd och näppe men jag hade haft duktigt ont i benen dagen efter och det hade definitivt inte blivit någon styrketräning. Kul att träning ger bra resultat! :)

Lennart - Det kommer lite bilder på sakerna senare! och visst är det roligt med nya prylar! :)

Helena - Kul att du tycker det! :)

Adam - Du är nog snabbare än du tror! ;)

Anna - Den där farten kan du hålla över 10k och mer därtill när höften kommit på plats! Träna på bara så kommer det!

Jesper - Visst gör det! Även om man vet vad som ska komma så har man inte sett prylarna i verkligheten, spännande! Beställde detta på nätet och allt var precis som jag förväntat! :D

JOHN sa...

Riktigt bra fart Daniel! Vad skönt att träningen funkar bättre!

Jag väntar med spänning på de lyckliga sluten och jag håller väl med Staffan en smula angående det kryptiska i det hela men har ganska tydlig känn på vad det handlar om.

Du är ju ett levande bevis på att det alltid slutar lyckligt förr eller senare men med tanke på hur du känt det senaste så håller jag tummarna lite extra hårt :)

Daniel sa...

Tack John! Det har verkligen varit förtvivlat här senaste tiden men nu när jag bestämt att det slutar gott oavsett så känns det bra.
Mycket saker händer nästa vecka!