27 apr. 2011

Det pratas vind!

Jag har sett att det finns en viss oro för vinden inför lördagens lopp, det ser nämligen ut som vi kommer få den rakt mot oss hela vägen. För arrangemangets skull hoppas jag att den vänder då jag vill att alla ska få ett så bra lopp som möjligt men för min egen del får den gärna blåsa mot oss.

Sydkustloppet är lite speciellt på många sätt och jag kommer inte gå på tid utan det är en fin placering som gäller. I hård vind tror jag att jag har en fördel då jag är van att träna i detta, hela vintern har jag kört tuffa pass över ett blåsigt Söderslätt som härdat mig. På tävlingar brukar jag också kunna dra ifrån andra löpare när vinden kommer så när det gäller att jaga placeringar gillar jag vinden starkt.


Jag har mycket att sätta emot med nästan 80 kilo muskler och brukar alltid känna mig grym i vind. Det ska bli strålande sol på lördag och då har jag också gärna vinden mot mig för att inte riskera överhettning. Blir jag för varm får jag tillbaka gamla ms-symptom som yrsel vilket jag inte gillar. Har också gjort ett uppehåll med min bromsmedicin nu och känner mig klart piggare idag än igår så det kommer bli kanon på lördag.

Bring it on!!!

7 kommentarer:

Therese sa...

Jag hade missat att det var den här helgen som ni arrangerar Sydkustloppet! Coolt. Då kommer jag kanske hamna mitt i ett löparmecka där på lördag nån gång. Jag ska ju springa från Skanör till Brösarp i helgen tillsammans med ett gäng ultralöpare, och vi borde passera Trelleborg vid tolvsnåret på lördag. :D

Therese sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sara sa...

Urk jag som hatar vind, jag flyger som en vante - har inga 80 kilo muskler attsätta emot. Är tacksam för solen och värmen dock! Tur att jag bara ska lunka :)

Anna (Orka mera) sa...

Jag saknar minst 30 kg muskler för att ha något att sätta emot när det blåser. Jag flyger mest omkring som ett litet löv tyvärr. Siktar in mig på en bottentid men är lika glad för det :)

Daniel sa...

Therese - Häftigt! Kommer du förbi startområdet innan 12:00 så måste du komma förbi och säga hej. Annars kan du alltid titta in nere i Smygehuk för lite förfriskningar. Målet är på ängen vid det stora vita magasinet, går inte att missa och vi borde ramla i mål vid 13:30 snåret och stänger målet kl 15:00. Kanske ses vi? :)

Sara - Ditt lunka-tempo är som mitt tävlingstempo så du kan gömma dig bakom mig! :)

Anna - Ta skydd bakom någon stor snabb löpare så blir det inga problem. Nere på strandstigarna brukar inte vinden vara så farlig så det kommer gå bra!

Ingmarie sa...

När jag bodde i Halmstad var jag med en hejare på motvind. Nu är det lite sämre med den varan men jag hoppas skallen ska komma i håg. ;-) Oavsett ska det bli superkul!

Daniel sa...

Klart den kommer ihåg också kryddar vi med lite taktiksnack under fredagen så blir det en lätt match för dig! :)