25 apr. 2011

Tuff morgon och planering


Det blev ett tidigt styrkepass på gymmet idag där jag verkligen utmanade mig själv hela vägen. Totalt blev det 60min för överkroppen och jag darrade som ett asplöv efteråt. Sedan hem och däcka i en solstol någon timme innan det var dags för grillunch med "gänget".

Mycket som ska planeras inför loppet på lördag och mycket som måste stämma runt omkring. Som deltagare i ett lopp har man nog inte koll på hur mycket jobb det är, det handlar om allt från parkeringar till 350 pers plus "närmast sörjande" till att få ut tillräckligt med vatten till vätskekontrollerna. Att vi bara springer i en riktning och inte startar och går i mål på samma ställe är också en lurig nöt att knäcka. Det är dock inte första gången vi gör detta och det kommer bli kanon, bra väder har vi också lyckats beställa och snart blir det springa av!

Magnus undrade om kilometermarkeringar!
Det kommer finnas men jag vet inte om det finns på varje kilometer, kolla gärna på tävlingsdagen!

12 kommentarer:

Martin "Projekt Barfota" sa...

Hej Daniel!
Jag läste något på Funbeat om att Christer funderade på olika starter för löparna. Blev det något av det?

Själv är jag snigel så jag ställer mig nog sist :) (halvmarepremiär och allt)

Syns på lördag!

Anna (Orka mera) sa...

Men du Daniel, du har ju beställt fel vind! Medvind vill vi ju ha :)

Ingmarie sa...

Alla borde vara funktionär MINST en gång för att fatta hur mycket jobb som ligger bakom. och för att "betala tillbaks" för alla som ställt upp för en själv. Kommer att bli en kalashelg!

Daniel sa...

Martin - Såg att det fanns en idé kring detta! Den blir dock inte verklighet i år ;)
Vi kommer ha lite fållor i starten efter beräknad måltid som man ställer sig i.
Kul med halvmarapremiär, tror dina fossingar kommer gilla strandstigarna :) Ses på lördag!

Anna - Vi kommer jobba febrilt med detta under veckan! ;)

Ingmarie - Så rätt så! Visst betalar man för att springa men alla som ställer upp för loppet gör det ändå ideellt vilket är bra att veta. Snart är det dags! :)

JOHN sa...

Jag brukar alltid tänka på hur imponerande det är att logistiken fungerar på större lopp. Det måste vara en rejält krävande planering som för större tävlingar borde pågå större delen av året.

Hoppas att ni löser allt till helgen nu. Jag tror att det kommer att gå galant! :)

Daniel sa...

Jag tror NYC Marathon har 100 heltidsanställda året runt vilket säger en hel del ;)
Håller med om att det är sjukt imponerande, det som imponerat mest på hemmaplan tycker jag är Lidingöloppet som alltid går lika smidigt och fint.
Du får komma ner och springa nästa år, skickar en VIP inbjudan till dig! :)

Magnus sa...

tack för markeringarna, spelar ingen roll om det inte finns på varje km, bara man kan checka av några gånger längs vägen. Ska bli intressant att se hur mycket vinden påverkar tiden. Känns som vi får igen för Broloppet nu ;)

Magnus sa...

vad brukar du (och ni andra som läser här) förresten ha för strategi när det gäller att dricka under loppet?

Petter sa...

Brukar dricka ordentligt kvällen innan och på morgonen. Och är det varm vid varje vätskekontroll efter 10 km. Har man kramptendenser bör man kanske fylla på med magnesium innan med...enligt vissa..

Daniel sa...

Magnus - Vinden lär påverka en del men det brukar faktiskt vara ganska mycket lä ute på strandstigarna så jag hoppas inte det ska bli för jobbigt.
När det gäller dricka under lopp så brukar jag först se till att jag dricker mycket redan dagen före. Sedan lite lagom på morgonen utan att överdriva. Under loppet fyller jag sedan på vid varje kontroll som då brukar bli 5km , 10km och 15km. Vill gärna ha ett jämnt "flöde" för börjar jag fylla på sent under loppet kan min mage få en chock.

Petter - Tror som dig att det är bra att fylla dagen innan. Angående kramp så brukar jag köra en Vitargo Electrolyte på morgonen innan loppet, innehåller salter och magnesium. Gjorde inte detta på förra halvmaran och fick värsta krampen i sidan vid 18km. Nu ska jag aldrig mer glömma den där drycken ;)....sedan kanske det sitter i huvudet...vad vet jag ;)

JOHN sa...

Vad kul! Jag har aldrig varit VIP på något vis ;)

Jag lovar att jag springer nästa år. Ett löfte som jag lovar att hålla!

Daniel sa...

Låter bra John! Du är varmt välkommen och jag ska ordna en VIP-inbjudan till dig! :)