25 apr. 2011

Det värsta är bakom mig


Jag tror och hoppas att det värsta är bakom mig och att det ska lätta lite nu. Vissa dagar är fortfarande tuffa men dom bra dagarna blir fler och det går att se längre och längre framåt utan att det blir för mycket. Har startat lite små och stora projekt här hemma som sysselsätter mig och som jag mår bra av. Gillar för det mesta att fixa med hus och trädgård men senaste tiden har det stått ganska stilla här, nu däremot känner jag en gnista att ta tag i saker.

Några saker är tvång då det nyligen dök upp ett brev från kommunen att jag bryter mot miljöbalken och bedriver förbjuden verksamhet när jag använder min egen toalett. Det var tydligen deras sätt att säga till mig att det är dags att koppla in det kommunala avloppet som nu varit framgrävt till tomten sedan ett år tillbaka. Ingen brådska här inte men om två veckor blir det gräva av!

Något som också snart blir av är föräldrakursen vi måste gå innan utredningen sätter igång för adoption av barn. Det blev riktigt snabba puckar och den börjar redan om en vecka vilket känns spännande! Har också fått reda på att det finns par som lyckats adoptera där den ena haft ms vilket känns hoppfullt även om jag absolut inte vågar ta ut något i förskott. Jag kan dock tycka att om andra kan så borde vi kunna, känns som mina framtidsutsikter borde vara ganska bra. Har till hösten haft min diagnos i 4år och har i stort sätt mått toppen under denna tiden, bara en dag har jag varit borta från jobbet och då var jag magsjuk. Hoppas verkligen att min träning och vilja att må bra kommer lysa igenom under utredningen. Kan andra par med ms lyckas så kan vi också för man kan må bra trots detta, det ska jag bevisa!

9 kommentarer:

Andréa sa...

Jag känner ju inte er men är övertygad om att ni kommer bli världens bästa föräldrar. Jag kan bli så arg på alla regler och kontroller inför adoption ( även om det såklart är bra att det görs också). Vem som helst kan ju skaffa barn 'den naturliga vägen' även fast det i många fall vore bättre om de inte gjorde det.

Jag håller alla tummar och tår och tänker på er!

Anna sa...

Det känns så orättvist det här med barn, som ett lotteri. Så många barn hade behövt tas om hand av kärleksfulla föräldrar. Vissa barn föds in i hemskheter medan det finns underbara människor som du och Sofie som inte kan få barn men som har så mycket kärlek att ge.

mikael sa...

Håller naturligtvis alla mina tummar för att ni klarar er igenom denna tuffa process. Med den vilja och beslutsamhet som du utstrålar tror och hoppas jag att det kommer gå bra.

Hoppas ni får en bra utbildare på kursen och att det även fokuseras på det fantastiska i att få adoptera.

Hempa sa...

Annorlunda att ha en olaglig toalett, inte få förunnat... :-)

Du är för övrigt stark som få, jag beundrar din viljestyrka och ditt mod.

Andrej sa...

Håller tummarna för världens bästa (kommande) föräldrar!

Daniel sa...

Andréa - Det kan verka svårt och "onödigt" med alla regler men desto mer man sätter sig in i det desto mer förstår man.
Tack för tummarna och tårna! :)

Anna - Har funderat mycket över det där senaste tiden och jag blir inte klok på varför det ska vara så här?

Mikael - Tack! Ser fram emot den här kursen, det ska bli spännande och jag hoppas det är en bra ledare!

Hempa - Den har ju varit laglig i alla år tills nu! ;) Tack för fina ord, kämpar på så gott det går...har inte mycket val ;)

Andrej - Yey!!! Tack för det! Låter som musik i mina öron! :))

Thomas sa...

Klart att det går på rätt håll!

Mina tummar är som alltid hållna för er!

Piratfarsan sa...

Hoppas verkligen på er, tummarna hålls!

Daniel sa...

Thomas och Piratfarsan - Tusen tack! Det är en lång resa så se upp med blå tummar! ;)