26 apr. 2011

Sliten?


Mitt skiftarbete gör att jag jobbar kväll denna veckan vilket medför att jag kan fortsätta njuta av det fina vädret och dessutom är jag ledig på fredag så det blir en riktigt kort vecka igen. Jag kan fortsätta ta långa frukostar i solen på trädäcket vilket är en riktigt fin vardagslyx, dessutom är det mycket återhämtning som gäller denna veckan så det blir nog lite slappande i solstolen också.

Angående återhämtning så tror jag verkligen det behövs nu för jag känner mig ganska sliten. Ville idag få lite fart på benen inför loppet på lördag men mitt pass var inte mycket att hurra över. Jag sprang 14km med flytintervaller på 8x500m i mitten med 90sek joggvila rakt igenom. Kände redan under uppvärmningen att benen inte var med mig idag då även tempo under 5:00 kändes besvärligt. Det var inte flåset det var fel på men det fanns inget tryck i benen helt enkelt.

Det släppte lite under intervallerna men kicken i steget uteblev, gjorde det bästa av intervallerna och snittade dom någonstans runt 3:30- tempo, joggade sedan lugnt hem igen. Jag tror tröttheten i benen kan kan hänga ihop med yrseln jag kändes i söndags och jag är nog sliten helt enkelt. Andra symptom jag också märkt senaste dagarna är att jag är konstant hungrig och kan äta i massor plus att jag har ett ganska stort behov av sömn. Jag sover dock riktigt gott och jag försöker också äta bra och ofta men tror ändå att det är vila som måste till nu vilket ändå kommer lägligt inför loppet på lördag.

Någon som känner igen allt detta kanske?

Jag kommer nu vila i tre dagar, äta bra samt vara snäll mot mig själv så tror jag det kommer bli kanon tills lördag. Någon gång på torsdag-fredag kommer jag också köra ett lugnare löppass samt ett stretchpass på Powerplaten under fredagen, tyckte det funkade kanon inför förra loppet och kommer nu göra det till en rutin.

9 kommentarer:

Adam Crona sa...

Gäller att ladda nu! Jag kör ett sista längre pass idag, sen ett lättare pass på torsdag med lite inslag av fart. Sen vilar jag fredag.

Såg att du ev. ska köra "Jakten på kullamannen" den 7 maj. Ska ev. också hänga på där om frugan släpper iväg mig =)

Petter sa...

Skulle springa en femma igår med tempo..benen helt stumma och ville inte alls..Dåligt genrep? :-)

Thomas sa...

Jobbigt! Klokt drag att vila när det tar emot..
Men benen kommer att gå av sig själva på lördag:-)

Johan Nilsson sa...

Hej Daniel
Känner igen detta. Har just nu liknande symptom.
Har kört på ganska hårt (på sön halvmara i Växjö) och är mest trött o hängig. Vila, äta, sova är nog receptet.
Kör järnet på lör!

Sara sa...

Du har ju kört på ganska hårt på sistone, så det är inte så konstigt om du är lite sliten. Så länge du sover gott och har aptit är det nog ingen fara.

Vila kommer göra susen, då kommer trycket tillbaka igen till lördag :)

Andrej sa...

Jag instämmer med föregående skribenter. Återhämtningsträning gäller för att hålla igång blodcirkulationen!

Daniel sa...

Adam - Låter som ett bra upplägg! Kul med Kullamannen, jag har bokat in det men det finns ett litet hinder, hoppas det ska lösa sig för jag tror det kommer bli en bra dag! :)

Petter - Då är jag inte ensam iaf! Vi kanske ska se det som ett gott tecken! Bättre att pricka formen om några dagar ;)

Thomas - Hoppas det och det samma för dig!

Johan - Det stämmer nog att det känns som efter en tävling så jag antar att jag bara kört lite för hårt helt enkelt. ;) Hoppas det gick fint i Växjö. Sub90???

Sara - Jag tar hungern och sömnen som ett sundhetstecken :) Värre hade det varit med aptitlöshet och sömnproblem. Som du säger så borde vilan nu hjälpa för på lördag vill jag ha tryck! :)

Andrej - Låter som ett bra recept och det kommer bli fint tills lördag! :)

JOHN sa...

Jag har sedan tre veckor tillbaka blivit så löjligt trött på morgonen! Jag orkar bara inte gå upp!

Kan inte förstå vad detta beror på. Förhoppningsvis släpper det inom ett par veckor...

Daniel sa...

Det kanske är väderomställningen nu med våren och värmen som ställer till det? Lite märkligt kan man ju tycka?!