5 maj 2011

Fin fin stege!


Idag körde jag ett av mina absoluta favoritpass i form av Therese fina stege! Man får hela 30min intervalltid och springer 5+5+4+4+3+3+2+2+1+1min med 1min vila rakt igenom och efterhand som intervallerna blir kortare så ökar man farten för att avsluta "tvåorna" och "ettorna" riktigt fort. Normalt brukar jag köra stå eller gåvila för att orka dra på ordenligt under intervallerna men efter lite tips från er bloggläsare kommer jag nu köra joggvila på i stort sett alla intervallpass. Detta för att hålla hög puls hela vägen som förhoppningsvis ska göra mig uthålligare och segare.

Passet idag gick riktig fint, kroppen är hel och trycket är tillbaka efter helgens tävling. Joggvilan var som sagt ett nytt inslag och gjorde passet tuffare vilket bidrog till att jag inte kunde hålla fullt så högt tempo som vid stå/gåvila. Å andra sidan fick jag igång ett skönt flyt som gjorde att jag kände mig stark hela vägen och passet var betydligt lättare för huvudet än annars. Jag bara flöt fram och tempot var trots allt högt om man ser över hela passet. Det blev totalt 14km med 30min intervalltid på mitten och snittet blev 4:18min/km, då räknar jag in allt som upp/nerjogg samt joggvilan. Har ni aldrig testat denna stegen så vill jag varmt rekommendera det!

10 kommentarer:

Johan Nilsson sa...

Tack för detta tips.
Måste testa :-)

Andréa sa...

Det verkar väldigt roligt det där passet men ändå har jag inte kommit mig för att testa än (mer än på spinningcykel på ett pass för just therese). Borde verkligen, det kanske kan få fart på mina långsamma ben :)

mikael sa...

Känns tufft att köra ett sånt pass själv. Då måste man verkligen vara i slag :)
Hade varit enklare att ha en kompis med sig

Linn sa...

tack för finfina tips om intervaller. Nu ska de bara bli realitet här hos mig också :)

Andrej sa...

Tack du, jag testade en "Olga" en gång. Vidrigt!

Daniel sa...

Johan - Klart du ska testa, du kommer gilla det! :)

Andréa - Therese är ju grymme-snabb så visst lär det här passet få fart på dina ben!

Mikael - Det krävs att man har laddat lite extra för att fixa detta passet fullt ut. Visst hade det varit bra att köra det ihop med någon, det har jag aldrig testat...

Linn - Gillar du inte intervaller så plocka bort dom två första "femmorna" när du kör passet första gången. Det är ett ganska tufft pass! ;)

Andrej - No pain no gain!!! ;)

Spring-Therese sa...

HÄRLIGT Daniel att du fortfarande gillar och håller kvar vid passet! Jag gillar det starkt, men det var ett tag sedan jag körde det själv (nu när jag blivit med coach så bestämmer jag inte allt (läs: inget) själv längre... :) Och det är nyttigt och bra för mig som kört själv i alla långlöparår.

Spännande med adoptionen och tankarna kring att det behövs extra speciella och bra föräldrar till adoptivbarn. Då är jag nämligen helt övertygad om att ni två kommer bli två av de i särklass bästa på alla sätt. Även om det inte helt är någon tröst i allt ni gått igenom så kommer det bli fantastiskt framöver. Jag är helt övertygad!

Löparkramar,
Therese

PS. Ses vi på Lundaloppet imorgon? :)

Daniel sa...

Då måste du måste sakna din stege Therese! ;)

Angående adoptionen så börjar jag se riktigt ljust på det igen och det kommer bli som du säger! Tycker allt känns bättre och bättre desto mer man sätter sig in i detta.

Hade varit roligt med Lundaloppet men jag tävlade förra helgen så det är lite tätt på. Jag ska istället upp till Kullen och springa ett "socialt" pass i fin natur. Lite synd för det hade varit roligt att träffa er igen, antar att Henrik också är nere?

Du får lycka till på lördag!

Kram och hälsa Henrik!!!

Johan Nilsson sa...

DANIEL!
Vilket pass.. RIktigt bra :-)

Daniel sa...

Roligt att du gillade passet!!! :)