19 maj 2011

House!


Brukar inte titta mycket på TV men House är verkligen en av mina favoritserier och karaktärer, tror jag sett nästan alla avsnitt och gillar verkligen detta! House påminner också väldigt mycket om min egen neurolog vilket gör det ännu mer intressant, kanske är han också ett fan av House?

Tycker alltid det är lika roligt när dom ska ställa en diagnos....

En patient kommer in och det sprutar blod ur öronen!


Vad kan det vara???


Sarkiodos!!! Det borde det vara!


Blodet fortsätter spruta och man funderar hårdare....


A-HA!!! Det måste vara MS!!! Patienten får interferoner men blodet fortsätter ändå spruta...

Dom är helt hopplösa på detta!

Det är dock alltid lika underhållande när man känner till sjukdomen och man ser så mycket faktafel det finns på film! Jag vet inte hur många gånger dom drar slutsatsen att det kan vara MS när dom inte har någon annan utväg. Dom som ser programmet måste få en väldigt konstig uppfattning om sjukdomen vilket jag inte tycker är bra men annars är det en riktigt lyckad serie! House äger!!!

Blev nästan rädd när jag såg hans stora huvud i höstas
vid korsingen Canal Street / Broadway!

9 kommentarer:

Helena sa...

HIHI :-D

Andrej sa...

House är riktigt bra!

Ingmarie sa...

Jag kan få frossa när jag ser vissa s.k. "sjukhusserier" för de är så långt från verkligheten som det går att komma. Är väl yrkesskadad... ;-)

mikael sa...

Haha, vad tänkte du då första gången du träffade din neurolog? :)

Johan sa...

Kul jag gillar också House :) Det är den enda tv-s-erie jag ser just nu.

JOHN sa...

Jag vet i alla fall att man blir jäkligt snabb löpare med MS! Det verkar i vilket fall vara ett tydligt symptom hos en viss skånepåg ;)

Petra sa...

Jag tycks vara den enda som inte hängt på House-hypen:) har inte en aning om vad det är för program. Pinsamt... man borde kanske kolla mer på tv.

Anne sa...

Jag följer inte House men jag har sett några enstaka avsnitt (fyra på sin höjd) och det slår aldrig fel, det sätts MS-diagnoser till höger och vänster :P

Daniel sa...

Helena - :D

Andrej - Visst är det en bra serie! :)

Ingmarie - Man ska inte tro på allt! När det gäller House tycker jag inte det gör så mycket att det är en massa fel, inte sjukdomarna som är det intressanta med serien ;)

Johan - Det var ett bra betyg! :)

Mikael - trodde bara det var någon tillfällig pajas och inte den duktig neurologen alla pratat om. Det sägs att han ska vara duktig nämligen och han lyckades sätta en snabb diagnos på mig vilket jag är glad över. Sen att man får den "pang bom" via ett samtal till mobilen är en annan sak...tror House hade gjort samma sak ;)

John - Ja inte sprutar det blod ur öronen iaf! ;)

Petra - Då har du missat något! Tror det finns boxar med dom olika serierna att köpa!? :)

Anne - Tror det var rena vilda västern en gång när dom trodde det var ms typ 4 avsnitt på rad och det var helt olika symptom. Nu har det dock varit ganska lugnt på ms-fronten ;)