21 maj 2011

Kort rapport från Kullamannen

Ville bara slänga in en kort rapport här från dagens lopp innan jag ska vidare på kvällens äventyr, det kommer en längre imorgon.

Loppet gick riktigt bra och jag kände mig stark hela vägen, jag höll mig också hel vilket var ett av målen. Några aj och oj samt lite blodvite på knät men aldrig något allvarligt trots stundtals tuff löpning. Det här med trail är inte riktigt min grej men jag tror inte jag kunde presterat bättre än vad jag gjorde och både loppet och dagen som helhet är jag grymt nöjd med.

Det var många duktiga löpare på plats idag som verkade vara vana vid denna typen av löpning, tror många var orienterare. Dom var så grymt starka bland stenar och backar vilket var imponerande att se men på flacken kunde jag hänga på och stundtals dra ifrån vilket jag utnyttjade på bästa sätt.

Jag kunde dock aldrig riktigt utnyttja min "motor" fullt ut då det var benen som satte gränsen idag och ville lätt bli sura i backarna. Snittpulsen för loppet blev bara 158bpm och normalt på denna distansen brukar jag ligga på 165bpm. I mål kände jag mig också väldigt pigg och kunde lätt fortsatt några kilometer till i bra tempo så det kändes lite konstigt att det inte gick att få ut allt. Nu satsar jag ju inte på detta heller och jag tyckte ändå loppet gav ett fint formbesked. Kroppen känns verkligen lätt och snabb i dagsläget och det är roligt att springa!


Jag kom på 17:e plats av dom 120 i herrklassen. 
Det måste jag vara nöjd med i det här gänget!


11 kommentarer:

Lennart sa...

Hej!
Du ska helt klart vara nöjd. Såna här lopp kräver styrka i benen och mycket träning i terräng.

Tycker du gjorde en bra prestation.

MVH

Emilia sa...

Grattis och bra jobbat! :)

Linda sa...

Bra gjort! Låter ju livsfarligt att springa där:). Inte alls dumt med den placeringen. Hoppas resten av kvällen fortsätter att vara bra.

Thomas sa...

Bra jobbat Daniel...
Det såg ut att vara riktigt tungt. Några av dem som kom före dig såg faktiskt ut att vara på väg att falla ihop precis innan mål..

Ingmarie sa...

Klart du ska vara nöjd! Snårterräng är något helt annat än slät asfalt! ;-) Viktigast är att du är glad och att det kändes bra! Hoppas resten av kvällen blir lika rolig!

Anna (Orka mera) sa...

Klart du ska vara nöjd!!! Jättebra jobbat i terrängen!!

Adam Crona sa...

Grattis Daniel! Mycket bra terrängat =)

Petra sa...

Grattis till fint utfört lopp! (känns som man bara kan köra konstant repeat på den repliken i ditt fall!:)) Tusan vad du är duktig på att variera miljön/underlaget/löpterrängen i dina val av lopp. Du är så grym Daniel!!

De kallar mig Linda sa...

Bra jobbat Daniel!

Jag läste även din beskrivning av sthlm marathon från förra året, wow vilket inspiration! Trots en sådan djup dipp att ändå ta sig tillbaka under den tid du utsatt! Imponerande och något jag ska hålla i åtanke på lördag!

JOHN sa...

Stort grattis Daniel! Det är ju grymt! Orienterare är inte att leka med. Sega löpare som älgar sig fram på nåt sett.

Bra jobbat!

Daniel sa...

Lennart - Tack! Det krävs verkligen erfarenhet och träning för att fixa den där terrängen! ;)

Emilia - Tack! :D

Linda - Tack! Finns vissa risker med att springa där men jag sprang fort och försiktigt så det var aldrig någon fara ;)

Thomas - Tack! Jasså dom såg trötta ut!? Det var ju synd att inte banan var längre då för jag var pigg och hade säkert plockat dom då! :)

Ingmarie - Detta gick inte alls att jämföra mot det jag är van vid och jag fick nästan aldrig nytta av mina riktiga löparmuskler ;)

Anna - Tack! Klart jag är nöjd men nu väntar laddning för asfalt igen! :)

Adam - Tack! Bra jobbat själv!

Petra - hehe! Ja, det rullar verkligen på fint när det gäller loppen :). Tycker det är roligt att variera lite så man inte tröttnar. Nu är jag riktigt sugen på att springa fort på asfalt igen :) Tack för fina ord!

Linda - Tack och roligt att du gillade min berättelse från Sthlm! :) Se till att ladda mentalt för Gärdet så kommer det gå kanon. Alla fruktar Västerbron men den är inte alls farlig då man har mycket publikstöd. Värre med Gärdet för där är det helt tyst ute så hitta sätt att peppa dig själv! Lycka till på förhand!

John - Tack! Orienterare är verkligen stenhårda och jag tugga backar i all evighet!