17 maj 2011

Vad lite extra vila kan göra...

Ikväll tränade jag för första gången sedan i fredags och jag var nyfiken på vad den här extra vilan skulle ha för effekt. Jag brukar sällan kör tre vilodagar på rad förutom när jag laddar för långa tävlingar, efter kvällens träning kommer jag även ska lägga in denna vilan i den vanliga träningen då och då. Detta för att verkligen låta kroppen hämta hem och ladda batterierna lite extra, vila är jag nämligen inte speciellt bra på!


Med vilan i ryggen och fyllda energidepåer blev nämligen kvällens pass ett av dom bästa på länge. Det var verkligen skillnad och jag kunde press mig det där lilla extra för att sedan gå raskt vidare till nästa övning. Totalt blev det 60min styrka där jag körde ett av mina standardpass för hela kroppen fast med lite extra utmaning och tryck. Såg stjärnor några gånger vilket brukar vara ett gott tecken!

Min fru var också med på gymmet idag vilket passade bra för då kunde hon ta bilen och jag kunde springa hem efter träningen. Jag har lite över 10km från gymmet till dörren och idag "intervallade" jag mig hem i kvällssolen. Under passet sprängde jag in 12x400m med 1min joggvila och det var riktigt piggt här också! Tänkte det kunde vara nyttigt att få lite fart på benen då det är tävling i helgen, tror jag kan bli giftig om kroppen svarar lika bra på lördag!

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag tror också att du blir giftig på lördag. Du är alltid giftig!

mikael sa...

Jag är också dålig på vila.

Blir nervös och rastlös när jag inser att det inte blir någon träning på 2 dagar. Tur att jag cyklar 2 mil om dagen till och från jobbet. Så lite motion får jag allt varje dag :)

Daniel sa...

Sara - Vi får väl se! ;) Brukar kunna ta fram det bästa under tävling :)

Mikael - Lite så är det för mig också och dessutom blir jag glad av att träna. Får jag inte träna blir jag nog lite gnällig ;)