8 juni 2011

Ljus eller mörk framtid?


Nu börjar stålbadet när det gäller adoptionen och min hälsa ska utvärderas för att Socialstyrelsen ska kunna bedöma ifall jag är frisk nog att kunna ta hand om ett barn både nu och i framtiden. Idag väntar möte med specialistläkare och nästa vecka ska jag på en annan läkarkontroll samt ta HIV-prov, kissa i mugg och annat "spännande". I slutet av nästa vecka kommer sedan förhoppningsvis alla papperna vara klara och jag kan skicka iväg ett av mitt livs viktigaste brev som kommer avgöra så mycket!

Det är ganska nervöst nu men efter nästa vecka när brevet är skickat börjar också semestern och då ska jag göra mitt bästa att koppla av även om det är svårt. Känns konstigt att en grupp människor som jag aldrig träffat eller kommer få träffa ska avgöra något så viktigt som detta. Jag har dock full förståelse att allt måste utredas men jag hade gärna velat "visa mig" och inte bara bli bedömd efter mina läkarrapporter. Det är givetvis fler steg på vägen och jag kommer få visa vem jag är längre fram men säger dessa personerna NEJ är det stop redan här. Nervöst som sagt och beskedet kommer inte förrän i slutet av sommaren.

Jag vågar inte hoppas eller tänka för mycket på detta för det är riktigt jobbigt men någonstans är jag ändå vid gott mod. Det finns andra par med ms som blivit godkända och då kan jag inte se vad som skulle vara problemet med mig. Jag ska själv också få skriva lite om min hälsa och i vilket skick jag är. Då ska dom få veta att jag springer marathon på 3:12 och milen under 38min trots min ms. Gillar verkligen att ha löpningen i ryggen i detta läget för löpning är något dom flesta kan "ta på" och det finns tider att gå på som säger del om vilken form och kondition man är i.

När det sedan gäller framtiden så är den oviss med ms, det går inte att komma undan! Här vet jag inte riktigt vad jag ska säga själv heller och det är också denna biten som gör mig nervös. Jag hoppas och tror givetvis att jag har en bra framtid men hur ska man kunna bedöma detta? Det går ju inte ens att säga hur en frisk persons framtid kommer se ut? Nu är det heller inte upp till mig att bedöma detta och om någon månad vet jag om Socialstyrelsen tycker min framtid ser ljus eller mörk ut...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart det går vägen!
Vi är många som håller tummarna för er!
Kram Ace

anneliten sa...

Egentligen tror jag att man rent definitionsmässigt inte har MS om man bara haft ett skov. Får för mig att du bara har haft ett... Dessutom är prognosen bättre ju längre det är mellan skoven. och du har varit frisk länge. Du är mer expert än jag, men just dessa saker tror jag du ska försöka få fram i dokumentationen.

Karin sa...

Jag har hört att 2011 är förändringarnas år :-)

...och givetvis är de helt pantade om du inte får bli farsa!

Kram!

mikael sa...

Hela jag känner och lider med er. Även jag är spänd inför detta.

Hoppas av hela mitt hjärta att det löser sig!

Anna (Orka mera) sa...

Håller tummarna för er och önskar er all lycka till i världen!!!

Daniel sa...

Ace - Tusen tack! Klart det kommer gå vägen! :) Kram!

Anneli - Tack för bra input! Förr var man tvungen att ha två bevisade skov för att få diagnosen men idag har man insett vikten av tidig behandling och ställer den gärna tidigare som i mitt fall. Både ryggmärgsprov och MR visade tydligt på ms så det var inga oklarheter för min del. Det stämmer att jag bara haft ett bevisat skov och man kan väl säga att jag hade "tur" om man nu ska ta fram något positivt med min diagnos. ;)
Att jag snart varit skovfri i 4år är ett riktigt bra tecken och jag har dessutom studier bakom mig som stärker att tidig behandling ger bra effekt för framtiden. Dessa kommer jag pusha för! Studier är bra grejjor!!! :)

Karin - Det har jag också hört! Första halvan av året har verkligen varit omvävlande och jag hoppas andra halvan blir det också fast åt det positiva hållet! ;)
Tack för stöttningen! Kram!

Mikael - Jättetack! Du har nog bra koll på situationen ;) Hoppas ni snart får besked!!!

Anna - Tack det värmer och jag tror det har bra effekt! Det gick fint idag! :)

Helena sa...

Än en gång, håller tummarna...

Du har så många fördelar på din sida!!! Finns ju MS-sjuka som bara har ett skov och aldrig mer, ovanligt men de finns och vi hoppas på att du är en av dessa såklart.
Vi hejar på dig, "Running-Dad" (to be)

Kram H

Daniel sa...

Papperna börjar falla på plats och kommer jag inte bli godkänd med dessa i ryggen vore det väldigt märkligt.
Fördelarna är många och nackdelarna få, egentligen är det bara två bokstäver på ett papper ;)

Tack för hejandet!

Running-Dad!!! *LER* :)))

Kram!

Michael sa...

Sök gärna svaren på denna nya blogg om hur och varför våra moderna sjukdomar i västvärlden uppstår:
http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/gluten-forstor-tarmluddet.html

Daniel sa...

Tack för tipset Michael! Ska läsa om detta!