5 juni 2011

Strul med benet

Något konstigt har hänt med mitt vänstra ben under helgen och jag tror det är mitt slit med bygget som ligger bakom. På utsidan av underbenet har jag tappat känseln samt ut över foten och känns lite som det bubblar likt sockerdricka. Står jag i duschen kan jag heller inte skilja varmt vatten från kallt och jag trodde från början att det var min sjukdom som skulle ta fart vilket skrämde mig.


Jag har forskat lite samt kollat scheman på nervsystemet och hittat att det går en nerv på precis det här stället. Kollar jag på utsidan av underbenet har jag också en liten bula som verkar vara roten till det onda. Även om det inte är roligt så är jag lättad att skiten verkar sitta i det perifera nervsystemet och inte i det centrala där min ms hör hemma.

Vet inte exakt vad bulan kan vara men skulle tro att det kan vara en knut på en sena eller någon annan spänning som ligger och klämmer på nerven. Jag har under 2 dagar suttit på huk och borrat med slagborr i gråsten medan jag tagit spjärn med just vänsterbenet så det ligger nära till hands att det är detta. Risken att min ms som varit lugnt under lång tid skulle slå till just nu känns lite väl långsökt även om det är det första man tänker på.  Jag hoppas dock det släpper snart för det är riktigt obehagligt!

Jag känner mig också lugn och lugnade mig ännu mer med lite träning under eftermiddagen. Värmde upp med 200 armhävningar fördelat på 8 set innan det var dags för löpning. Efter gårdagens bakslag med ben av gelé var jag nyfiken på hur kroppen skulle reagera idag och framförallt hur mitt avdomnade vänsterben skulle kännas.

Jag ville springa långt och tufft i den fina sommarvärmen men var egentligen nöjd med allt bara benen funkade. Första kilometern kändes lite seg och det bubblade ordentligt i vänsterfoten men sedan släppte det och känslan var ok. Jag hade en idé att springa långa trösklar på 3x5km men fullt så hårt ville jag inte pressa kroppen idag. Istället fick det bli en halvmara i "Staffan-tempo" som också var ganska tufft men 4:30 tempo kändes lagom för dagen när jag väl fått igång kroppen.


Passet gick toppen även om det var riktigt svettigt och jag var glad att kroppen ville springa med mig! Mitt ben blev inte bättre men inte sämre heller och jag fick ett lugnande kvitto på att det säkert inte är min ms som spökar. Hade jag haft ett skov hade jag inte kunnat dra en halvmara på detta viset och det kändes skönt att visa kroppen var skåpet ska stå!

Dagens tider:


9 kommentarer:

De kallar mig Linda sa...

Usch aldrig kul med skador även om denna verkar vara lindrig. Låt oss hoppas!

Vad heter förresten programmet till iphonen som du använder för att ta bilder? Jag verkar inte kunna hitta något bra själv när jag letar..

Daniel sa...

Jag har en gammal iPhone 3 och tar bilderna med den vanliga kamera-appen. Sedan brukar jag använda lite olika roliga filter. Dom jag gillar mest är:

Camera+
Best Camera
Camera Bag

Dessa apparna går också att ta foto direkt med men den vanliga brukar vara lite smidigare att öppna så därför kör jag med den.

Vill du sedan ha lite *BLING BLING* :) i bilden så testa gärna Lens Flare-appen.

anneliten sa...

Jobbigt att alltid vara ororlig. Skönt att det inte tycks vara "det värsta". Träffade en MS specialist i jobbet för ett tag sedan - berättade om en tränande kompis (dig). Han tyckte du gjorde helt rätt som tränade och att vetenskapen stöder det även om det inte finns riktiga studier.

Andrej sa...

Skönt att det "bara" var en överansträngning" - och så ler jag lite åt din halvmara - eftersom jag försöker få upp min hastighet i löpningen och sprang 400-metersintervaller i långsammare tempo än du springer halvmaran. Men jag skall ju sikta mot stjärnorna, eller ?

MALIN sa...

Skrattar lite när jag läser - ville ta det lite lugnt så jag sprang en halvmara...
Hoppas benet är bättre snart!

Mikael.P sa...

Kan bara hålla med Malin.

"ville ta det lite lugnt så jag sprang en halvmara"

Hur tänkte du där Daniel?? :)

Daniel sa...

Anneli - Det är lätt att bli orolig när allt inte stämmer...
Intressant att ms-specialisten trodde på träning! :) Har själv också bara hittat lite mindre studier men överlag verkar ju träning ha många positiva effekter på nervsystemet. Bra för motivationen att "medicinera" sig med träning! :)

Andrej - Tempot kommer och 400:ingar är super så kör på bara och sikta högt! ;)

Malin - Tack! Klantigt att dra på sig skador när man jobbar.... Halvmara är skön avkoppling! ;)

Mikael - Jämfört med trösklar på 3x5km är en halvmara lugnt och jag njöt hela vägen...hehe! ;)

Ingmarie sa...

Men hu då! Måtte det gå över direkt! Men din egen teori verkar trolig. Släpper det inte så tycker jag dock du ska kolla upp det.

Daniel sa...

Det räcker gott att det går på rätt håll bara och det lugnar mig. Läskiga saker och visst kommer jag söka hjälp om det inte bli bättre...