3 aug. 2011

Nu då?

Jag har tidigare skrivit att Newton har en ny lättviktsracer på gång och sist var ryktet att den skulle släppas maj/juni i år. Nu blev det inte så men nu verkar dom ha bestämt sig att den ska släppas i USA i mitten av september. Detta verkar stämma då Newton själv har gått ut med det på lite olika ställen. Det finns också lite mer bilder på den och den som är intresserad kan klicka HÄR och HÄR!

Inte världens snyggaste sko kanske men "zero drop" och en vikt på ca 160gram gillar jag starkt! Gillar också att dom satt dit fem "lugs" med extra breda längst ut på kanten. Den gamla racern har bara fyra och dom är placerade lite längre in vilket gör att dom blir lite instabila när man tar kurvor i hög fart. Tror dom lyssnat på kritiken och fixat till problemet kanske?

Här är en kille testar ett par på löpbandet...

7 kommentarer:

Ingmarie sa...

Jag ska helt klart testa dem!:-)

anneliten sa...

Ingen Newtonsko jag sett hittills har varit snygg... Design är inte deras starka sida om jag får tycka.

Jaghar en vanlig trainer, men tycker den känns lite instabil också i och med att de där grunkorna under framfoten inte går ända ut i kanten.

Dunceor sa...

Nu börjar den bli intressant. Jag har ett par Newton jag köpte i mars 2008 men de har endast gått 300km då jag som är van vid 150g skor så känns mina Newton som tegelstenar så fort jag kör i dem. Så det jag hela tiden har velat ha är en lättviktsracer med deras dämpning i framfoten.

Lars sa...

Hur långt kan man springa i ett par såna där? 10km? Halvmara?

Daniel sa...

Ingmarie - Ska bli spännande att se hur dom känns! :)

Anneli - Tycker det är få löparskor som är riktigt snygga. Adidas och Puma tycker jag har lyckats med några men annars får man nog stå ut med det ;) Funktion före form! ;)

Dunceor - Tror Newton kan ha hittat rätt med denna skon för dom har som sagt ingen riktig lättviktare. Hoppas känslan i dom är bra också ;)...ska bli spännande att testa!

Lars - Är du van vid lätta och inte så uppbyggda skor så tror jag du kan springa marathon i dessa. Är man hällopare ska man nog inte göra det dock. Det gör ont att smälla i hälarna med Newtons ;)

Dunceor sa...

Eftersom jag är skonörd så kommer det med största sannolikhet bli ett par såna bara för att testa. Sen får vi se om jag är nöjd =)

Daniel sa...

Samma här! :))