23 aug. 2011

Nya tag


Kroppen har känts riktigt bra efter loppet och mina vader som annars brukar ta stryk när jag pressar på halvmaran har det knappt känts något i. Det kan bero på att det var väldigt skonsamt underlag med mycket grus plus att jag blir bättre och bättre tränad för alla påfrestningar. Jag är ganska van att träna mycket och hårt vid det här laget så jag tror jag är lite tåligare nu än förr.

Jag är dock väldigt lyhörd på kroppens signaler när jag nu drar igång träningen igen. Tycker alltid det är lurigt när man ska våga släppa på igen efter lopp och jag tror kroppen kan lura en lite. Jag har dock inte mycket distans i kroppen just nu då jag backade ganska ordentligt veckorna innan helgens lopp så där är det ingen fara. Något som dock är lite farligt är att jag känner mig grymt inspirerad och motiverad till fortsatt träning nu när helgen gav mig ett fint kvitto. Måste verkligen se upp så jag inte fördärvar denna fina trenden jag har som ska hålla fram till Lidingöloppet!

Ikväll startade jag upp med intervaller nere med min klubb och fick till ett riktigt trevligt pass. Vi körde 8 x 600m där jag öppnade ganska försiktigt och ökade lite efter hand. Benen var lite sega i början men blev riktigt pigga och glada på slutet vilket var ett skönt besked. Jag körde dock inte på max utan det blev mer flyt där jag fokuserade på teknik istället. Ganska kul att testa lite med höften i olika lägen och ändra lite hit och dit med stegfrekvensen. Det finns alltid lite att göra när det gäller tekniken och det är riktigt roligt när man märker skillnad!

3 kommentarer:

Therese sa...

Jag ville bara säga så här några dagar för sent att gud vilket lopp du gjorde i lördags! Jag var alldeles för sur och fokuserad på mitt skitlopp när vi träffades efteråt att höra ordentligt hur du hade haft det. Sorry! Du är så inspirerande och det är roligt att springa på dig här och där. Nästa gång du kommer till Halmstad eller jag kommer neråt Trelleborg så tycker jag att vi styr upp en springtur!

Andrej sa...

Läste om halvmaran. Under 1:23!! Wow!

Daniel sa...

Therese - Tack för fina ord! Tyckte du såg pigg och glad ut efter loppet :) Givetvis får vi se till att styra upp en tur tillsammans när det passar. Jag kommer säkert till Halmstad fler gånger eller så får det bli söderöver ;) Snart är det Markusloppet också! :)

Andrej - Det var en riktigt urladdning och det känns fint att ha fixat 1:23 som var ett av årets stora mål :)